Blizu 100.000 turistov na Hrvaškem. Tudi Slovenci. Večina v Rovinju

Nemci, Slovenci, Avstrijci in Čehi že dopustujejo na Hrvaškem. Največ jih je v Rovinju, na otoku Vir, Malem Lošinju in v naselju Medulin.
Fotografija: Zadnji podatki kažejo, da se največji hrvaški turistični trgi počasi vračajo v normalno stanje. FOTO: Lombar Tomi
Odpri galerijo
Zadnji podatki kažejo, da se največji hrvaški turistični trgi počasi vračajo v normalno stanje. FOTO: Lombar Tomi

Danes so na Hrvaškem zabeležili 92.000 turistov, kar je 20.000 več kot pred dvemi dnevi. V sistemu spremljanja turističnih obiskov eVisitor podatki kažejo, da je več kot dve tretjini - 66.500 - turistov prišlo iz tujine.

Pri hrvaški turistični skupnosti (HTZ) povečanje turističnega prometa po ponovnem odprtju meja in sproščanju strogih ukrepov, ki so bili sprejeti proti širjenju virusne okužbe covid-19, potrjujejo. Razlog porasta je tudi v podaljšanem koncu tedna, ki je posledica četrtkovega dela prostega dne.Nacionalna turistična organizacija je dejala, da pričakuje hitro povečanje števila prihodov, zadnji podatki namreč kažejo, da se največji hrvaški turistični trgi počasi vračajo v normalno stanje.


Večina turistov se zadržuje v zasebnih nastanitvah, sledijo kampi in hoteli. Rovinj je najbolj obiskana destinacija, veliko turistov pa Hrvati beležijo še na otoku Vir, Malem Lošinju in v naselju Medulin.
 

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: