Aretirali najbolj iskanega ubežnika ene najbogatejših mafijskih družin

Španska policija je v petek v Barceloni aretirala enega od vodij kalabrijske mafijske združbe 'Ndrangheta, ki je bil na begu od leta 2018.
Fotografija: FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/iStockphoto

Giuseppe Romeo, ključni vezni člen kalabrijske mafije v evropski trgovini s kokainom, je bil obsojen na 20 let zapora. Njegova aretacija je rezultat sodelovanja italijanske in španske policije.

Po besedah italijanske notranje ministrice Luciane Lamorgese je aretacija močan udarec mafijski združbi in njeni trgovini z drogami.

Giuseppe Romeo. FOTO: repubblica.it
Giuseppe Romeo. FOTO: repubblica.it


Romeo, ki je živel v Nemčiji, je potoval med Kalabrijo, Lombardijo, Nemčijo in severno Evropo ter vodil trgovino z mamili, po ugotovitvah preiskovalcev pa je vsak teden iz Nizozemske v Milano tihotapil 40 kilogramov kokaina, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.'Ndrangheta velja za najmočnejšo in najbogatejšo mafijsko organizacijo v Italiji, ki ima lovke tudi v gospodarstvu in politiki, nadzoruje pa večino 'uvoza' kokaina v Evropo.

Več iz rubrike

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

Komentarji: