Adria Airways prodana arabskemu poslovnežu

Končno je znano, v čigavih rokah je pristala blagovna znamka Adria Airways.
Fotografija: Blagovno znamko Adrio Airways kupil arabski poslovnež. FOTO: Delo
Odpri galerijo
Blagovno znamko Adrio Airways kupil arabski poslovnež. FOTO: Delo

Nekdanja slovenska letalska družba Adria Airways je jeseni 2019 pristala v stečaju, pred tem pa je bila v lasti nemškega sklada 4K in z njim povezanih oseb. Stečajnemu upravitelju Janezu Pustatičniku je februarja letos v tretjem poskusu le uspelo prodati blagovno znamko, vendar takrat še ni bilo razkrito, v čigavih rokah je pristala.

Zdaj se ve, da je kupec blagovne znamke arabski poslovnež Munif Otman Tarmum, ki je za pridobitev odštel 33.400 evrov. Stečajni upravitelj je sicer v začetku določil izklicno ceno 100.000 evrov, na koncu pa mu je uspelo iztržiti bistveno manj.

FOTO: DejaVu
FOTO: DejaVu
Munif Otman Tarmum, državljan Združenih arabskih emiratov, je tisti, ki je oddal najvišjo ponudbo za nakup blagovne znamke v stečaju. Tarmum je sicer v preteklosti zasedal pomembne vodstvene funkcije v različnih finančnih skladih in družbah. Je tudi soustanovitelj sklada Abu Dabi Equity Partners. Ta je nekaj let nazaj vložil 25 milijonov dolarjev v vzrejo 70.000 glav govedi v Braziliji.

V preteklosti je bil Tarmum tudi predsednik uprave državnega premoženjskega sklada v Združenih arabskih emiratih. Še pred tem je zasedal vodilne položaje državnega premoženjskega sklada Abu Dhabi Investment Authority in bil odgovoren za naložbe znotraj Evrope. Kar se izobrazbe tiče, je zaključil študij MBA na univerzi Strathelyde.

Do sedaj prodana že Adrijino spričevalo za letenje in letalska šola


Adrijin stečajni upravitelj je sicer do sedaj poleg blagovne znamke prodal tudi Adrijino spričevalo za letenje. Na dražbi ga je za 45.000 evrov kupil poslovnež Izet Rastoder. Kupec Adrijine letalske šole je Inštitut za ustavno ureditev in človekove pravice. Ta je v lasti Petra Jambreka, pravnika in predsednika upravnega odbora Nove univerze.

Pustatičnik je danes poleg tega objavil naznanilo za zbiranje ponudb za upravno stavbo s pripadajočim zemljiščem bivšega slovenskega letalskega prevoznika. Ponudbe je možno oddati do 30. junija, izhodiščni znesek pa znaša 4,1 milijona evrov.

 

Več iz rubrike

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

Komentarji: