Abramovičevo superjahto blokirali mladi Ukrajinci

Superjahta ruskega oligarha Romana Abramoviča je bila blokirala ob poskusu pristanka v Turčiji.
Fotografija: Abramovičeva jahta Eclipse. Foto: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Abramovičeva jahta Eclipse. Foto: Guliver/Getty Images

Superjahto ruskega oligarha Romana Abramoviča, proti kateremu so po ruski invaziji na Ukrajino številne države uvedle sankcije, so ob poskusu pristanka v Bodrumu v Turčiji pričakali mladi ukrajinski protestniki, ki so plovilu poskušali preprečiti vplutje v pristanišče, poroča britanski BBC.

Na jahto My Solaris, katere gradnja je stala približno 544 milijonov evrov, so v pristanišču v Bodrumu naleteli mladi protestniki v majhnem čolnu, ki so mahali z ukrajinskimi zastavami.

image_alt
Kam beži ruska elita?

Bili so del mladinske jadralne ekipe, ki je bila v Turčiji na tekmovanju. »Nekaj smo morali storiti. Želimo, da svet izve, da si Ukrajina želi svobodo in mir,« je za BBC dejal trener Paulo Donstov. Njihov čoln je odstranila turška policija.

Proti Abramoviču, lastniku nogometnega kluba Chelsea, trenutno veljajo sankcije Evropske unije. Njegova jahta je tako priplula Turčijo, ki sankcij proti ruskim milijarderjem ni uvedla, ne da bi vstopila v teritorialne vode Grčije. Druga Abramovičeva jahta Eclipse je odplula v Marmaris.

image_alt
Kitajska potiho otežuje življenje Rusiji

Več iz rubrike