Slovenskim podjetjem omogočeno poslovanje preko Amazon Europe

Gre za največji spletni prodajni kanal na svetu in je izjemna priložnost za slovenska podjetja.
Fotografija: FILE PHOTO: Amazon boxes are seen stacked for delivery in the Manhattan borough of New York City, January 29, 2016. REUTERS/Mike Segar/File Photo
Odpri galerijo
FILE PHOTO: Amazon boxes are seen stacked for delivery in the Manhattan borough of New York City, January 29, 2016. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v zadnjih mesecih intenzivno delalo na omogočanju poslovanja slovenskim podjetjem preko spletne platforme Amazon Europe.

Končna rešitev in začetek poslovanja je bilo sicer napovedano za november, vendar se je, zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje podjetij, rok zamaknil. Slovenskim podjetjem je tako od prejšnjega tedna omogočeno poslovanje preko Amazon Europe.

Amazon je predvideval, da bodo vse potrebne tehnične rešitve implementirane v tretjem kvartalu lanskega leta, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za sodelujoča podjetja prišlo do zamika, so sporočili iu MGRT.

"V začetku tega tedna so nas predstavniki Amazona obvestili, da so vse potrebne tehnične prilagoditve uspešno implementirane, s čimer je Slovenija uvrščena med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe," so zapisali in pozvali vsa zainteresirana slovenska podjetja, da izkoristijo nov prodajni kanal za lansiranje svojih produktov preko platforme Amazon Europe, "saj je to največji spletni prodajni kanal na svetu in izjemna priložnost za slovenska podjetja."
 

Več iz rubrike

Komentarji: