Uroš Urbas

ikonomija

Ne izgubljajte časa, poskusite in izboljšajte!

Kako startupi spreminjajo stara in robustna podjetja in kaj se lahko oboji naučijo drug od drugega – ker če se ne bodo, zagotovila za preživetje nima nihče.

ikonomija

Ali bo »Crispr« ustvaril človeške organe ali morda celo človeška bitja?

Pet novih, veličastnih tehnologij bo zelo spremenilo naše življenje in potrebovali bomo nekaj desetletij, da se prilagodimo, a vsekakor se bomo prilagodili, trdi Johan C. Aurik iz svetovalne družbe A…

delove-podjetniske-zvezde

Menedžerji naj spet začnejo delati!

Večina ljudi na delovnem mestu ni lena, so pa podjetja ustvarila okolje, ki ne predstavlja smisla, da bi zaposleni namenili svojo energijo in inteligenco za delo.

ikonomija

Kdaj hujšati, če ne zdaj?

Ravno gospodarska konjunktura omogoča podjetjem vitko in agilno eksperimentiranje z inovacijami. Biti vitek v poslovanju pomeni, da se znebiš maščob, ki nimajo vrednosti.

ikonomija

Kako so računalnikarji iz Žalca navdušili najboljše ameriške zdravnike s klinik…

To je zgodba o slovenskem računalniškem podjetju iz garaže, ki danes posluje v ZDA, Indiji, Južni Koreji, Dubaju in na Kitajskem.

ikonomija

Nemci se upokojijo pri 67 letih. Bo Merklova to mejo še zvišala?

Tako za našega največjega izvoznega partnerja kot za nas bo nedelja 24. septembra pomemben dan: Nemci bodo na voliščih odločali, ali bo njihovo vlado vodila kanclerka Angela Merkel ali kancler Martin…

aktualno

»Priti moramo čim hitreje od Jadrana do Budimpešte«

Če Koper ne bo razvijal svojih zmožnosti, tako železniških kot pristaniških, bomo iskali poslovne priložnosti v Trstu in Reki.

ikonomija

Zlom Lehman Brothers: Kje smo, kam gremo?

Danes smo na krilih rasti, Borutu Pahorju so volivci oprostili nesposobnost reševanja države v krizi, a nikar ne pozabimo, kako smo se znašli v breznu krize in zakaj smo toliko časa plezali ven.

ikonomija

Dr. Jadran Lenarčič: Naša birokracija omogoča goljufijo!

Ni se nam treba bati robotov, saj že zdaj ne moremo živeti brez pomoči umetne inteligence. Uničuje in zatira nas birokratski sistem, tako slovenski kot evropski, trdi direktor največjega slovenskega …

ikonomija

Wolfgang Stass: Merklova boljša od Schulza

O izzivih, s katerimi se bo spopadala nova nemška vlada, z direktorjem nemškega podjetja Kolektor Magnet Technology Wolfgangom Stassom.