Simona Lečnik Očko

O avtorju

Simona Lečnik Očko, ustanoviteljica in vodja Lumie - Akademija vrednot, v sklopu katere poučuje bonton in vse kar je povezano s kulturo lepega vedenja, tako v poslovnem kot tudi zasebnem življenju.

Magistrica mednarodnih in diplomatskih študij, izobraževalno vsebino predstavlja na sodoben način, izhaja iz uveljavljene teorije in literature, ki jo uspešno prepleta s primeri iz lastnih izkušenj in prakse. Razbija predsodke o tem, da je bonton zastarel in staromoden ter, osnovne zakonitosti spoštljivega, obzirnega in prijaznega vedenja, prilagaja družbenim spremembam 21. stoletja.

mnenja

Morda pa »komolčkanje« le ni najbolj primeren način pozdravljanja

Trden stisk roke, poljub na lica, trkanje s kozarci - to je le nekaj vljudnostnih gest, ki so trenutno »na čakanju«, zaradi priporočil socialnega distanciranja.

mnenja

Obleka naredi človeka … ne. Ustvari pa izjemno močan vtis

Zakaj pospravimo stanovanje, ki ga želimo prodati, preden objavimo fotografije na spletu?

mnenja

Nikar ne prestopajmo črte, tudi tiste nevidne ne

Zdaj, ko smo se naučili, kako pravilno umivamo roke, se spomnimo še nekaterih osnovnih, nenapisanih pravil lepega vedenja.

mnenja

Pomemben prstni odtis, ki ga najstniki puščajo v virtualnem svetu

Ali bi zapis/fotografijo, pred objavo brez sramu, strahu in slabe vesti, pokazali svojim staršem in učiteljem? Če je odgovor ne, potem raje še enkrat premislite, kaj objavljate.