Mitja Vezovišek

O avtorju

Mag. Mitja Vezovišek je ustanovitelj uspešne finančne svetovalne hiše in startup podjetja ter eden redkih Slovencev, ki so pridobili naziv »upravljavec osebnega premoženja«.

Dve desetletji izkušenj na področju osebnega finančnega svetovanja in podjetništva, širok nabor referenc ter avtorska dela ga umeščajo na vodilno mesto med strokovnjaki za osebne finance v Sloveniji.

Iz osebnega finančnega svetovanja je leta 2010 tudi magistriral, in sicer na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Ob tem je javno predstavil pobude za izboljšanje finančne pismenosti Slovencev ter umestitev poklica osebni finančni svetovalec v slovensko okolje. Danes lahko ponosno pove, da je bil pobudnik večine programov finančnega opismenjevanja v Sloveniji in da je pri njih sodeloval tudi kot avtor. Vezovišek je avtor knjige Osebni finančni načrt in soavtor knjige ADIJO, finančni stres.

finance

Nepremičnine: Kako jih kupiti za čim manj in prodati za čim več?

Če želite plačati najmanj oz. iztržiti največ in ob tem razumeti vpliv nakupa ali prodaje na vaše osebne finance, potem se morete tega lotiti celostno.

mnenja

Nimam kaska za avto, a imam odgovor na vprašanje »Kaj pa če …?«

Ko smo zdravi, imamo veliko želja. Ko zbolimo, pa le eno – da bi bili zdravi!

mnenja

3 napake pri osebnih financah, ki jih kriza razgali

Kriza pride in gre, tako kot enkrat sije sonce, drugič pa pada dež.