Mateja Arnež

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

ikonomija

Nova realnost in nova pravila

Prisotnost na glavnih digitalnih kanalih, kot so Google, YouTube, Facebook in Instagram je postala že stalnica. Podjetja, ki želijo narediti korak naprej, se bodo primorana spoprijeti z malce bolj na…

kariera

Nasveti za učinkovito delo od doma

Nič gneče na poti v službo, trenirka in odmori, kadarkoli si želite. Delo od doma se sliši prijetno, a številni strokovnjaki opozarjajo, da ima lahko tudi negativne vidike, od manjše produktivnosti i…

trendi

Smo depresivni zaradi nenehnega iskanja sreče?

Življenjski cilj slehernika: najti srečo, ali z drugimi besedami, razmeroma trajno stanje velikega duševnega ugodja. Zakaj se zdi, da smo pri sledenju temu nesrečni bolj kot kadarkoli prej?

trendi

Želite živeti dolgo in dobro življenje?

Obstajata dve vrsti ljudi; tisti, ki so večino časa zadovoljni in točno vedo, kaj hočejo, ter tisti, ki zgolj capljajo na mestu in ne vedo, kaj bi radi.

trendi

Ekonomizirajte svoje kuhanje

Česa v gospodinjstvu nikoli ne sme zmanjkati, če želite biti pri kuhanju učinkoviti.  

trendi

Vplivneži v času korone na jahtah, njihovi sledilci v strahu

Politiki. Zvezdniki. In »poklicni influencerji«. Najbolj medijsko izpostavljeni posamezniki bi predvsem v času koronavirusa morali biti zgled odgovornega vedenja. Pa so res?

trendi

Ideja za branje: Oprani možgani ali uničilo vas bo tisto, kar ljubite

H. Lustig opiše, kako je vse skupaj povezano in urejeno tako, da boste na koncu nesrečni (in odvisni), in to kljub temu, da boste kupovali več in več in več.

trendi

Anksioznost; so skrbi realne ali hipotetične

Skrbi, povezane s koronavirusom in nastalo socialno-ekonomsko situacijo, ne smejo postati pretirane.

trendi

Tišina je luksuz, ki si ga (najtežje) privoščimo

Koliko časa na dan preživite v čisti tišini? V sodobnem, nadvse hrupnem svetu, v katerem imate lahko skoraj vse, le popolnega odklopa ne, najbrž ne prav veliko.