Zaradi korona virusa porast e-učenja in dela na domu

Svet kapitala
Večina podjetij na Kitajskem še vedno dela od doma, tudi Softnet. 

Izjemen porast prenosov aplikacij za delo in študij na daljavo. 

Andrej Boštjančič, direktor podjetja Softnet, ki je z dvema poslovalnicama prisotno tudi v Šanghaju in Hong Kongu, je danes v izjavi za medije sporočil, kakšno je stanje na Kitajskem zaradi korona virusa.

"Velika mesta so prazna, avtomobilov in ljudi ni, veliko restavracij je zaprtih, hrano si ljudje večinoma naročajo na dom, prireditve so odpovedane, zaprti so tudi kinematografi in šole. Uvedeno naj bi bilo učenje na daljavo," je opisal stanje. 

Večina podjetij na Kitajskem še vedno dela od doma, tudi Softnet, proizvodnja se sicer počasi zaganja nazaj, trajalo pa bo še kar nekaj časa, da se vse normalizira, je dejal Boštjančič. 

"Podjetja seveda lahko veliko stvari naredijo na daljavo, ampak problem je, da če v podjetju ni zagnana proizvodnja, podjetje nima prihodka, posledično bo težko plačalo storitve strank," je izpostavil. 

Preberi še: Koronavirus: Kdo plača bolniško odsotnost, delodajalec ali država?

Softnet je na azijskem trgu prisoten tudi v Vietnamu, Singapurju in na Filipinih.  V Vietnamu je po besedah sogovornika stanje normalno, zaenkrat vse deluje, zaprte so le šole, tudi tam bodo uvedli učenje na daljavo. "Tudi na Filipinih in v Singapurju je normalno stanje, vseeno pa so tamkajšnji prebivalci izjemno previdni, nosijo zaščitne maske, upoštevajo osnovne varnostne ukrepe in se izogibajo prireditvam," je dodal direktor podjetja Softnet.

Portal Techcrunch je pred dnevi poročalo o porastu aplikacij za e-učenje in delo na daljavo. Med tem, ko je bilo v zadnjem obdobju število prenosov konstantno in se je gibalo med dvemi do sedmimi milijoni, je od izbruha koronavirusa do danes naraslo za tudi do nekaj tisoč odstotkov. Aplikacije za učenje na daljavo so dosegle skoraj 30 milijonov prenosov. 
Več iz rubrike