Zakaj vračanje v pisarne, če je Covid-19 spet med nami?

To se sprašujejo Googlovi zaposleni, sploh ker od vodstva redno prejemajo obvestila o okužbah z virusom Covid-19 in obenem pozive k vrnitvi na delovna mesta.
Fotografija: Zaposleni, ki so anonimno govorili s CNBC, so povedali, da odkar so bili pozvani, naj se vrnejo v pisarne, se v njihovih e-poštnih predalih redno pojavljajo obvestila o okužbah. Zaposleni se odzivajo z razočaranjem. FOTO: REUTERS/Annegret Hilse/
Odpri galerijo
Zaposleni, ki so anonimno govorili s CNBC, so povedali, da odkar so bili pozvani, naj se vrnejo v pisarne, se v njihovih e-poštnih predalih redno pojavljajo obvestila o okužbah. Zaposleni se odzivajo z razočaranjem. FOTO: REUTERS/Annegret Hilse/

Googlovi zaposleni od vodstva redno prejemajo obvestila o okužbah z virusom Covid-19, zaradi česar se nekateri sprašujejo o navodilih podjetja za vrnitev na delovno mesto.

Zaposleni, ki so anonimno govorili s CNBC, so povedali, da odkar so bili pozvani, naj se vrnejo v pisarne, se v njihovih e-poštnih predalih redno pojavljajo obvestila o okužbah. Zaposleni se odzivajo z razočaranjem.

Zdi se kot da bi z vsemi informacijiami upravljali boti in roboti in ne ljudje, ki imajo zdravo pamet. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson
Zdi se kot da bi z vsemi informacijiami upravljali boti in roboti in ne ljudje, ki imajo zdravo pamet. FOTO: REUTERS/Lucy Nicholson

Podjetje je aprila začelo od večine zaposlenih zahtevati, da se vsaj tri dni na teden vrnejo v fizične pisarne.

image_alt
Kateri TikTok trend ljudem pomaga prihraniti denar?

Od takrat so se zaposleni uprli tej zahtevi, saj so tako dolgo učinkovito delali doma, medtem ko je podjetje doživljalo najhitrejšo rast prihodkov v zadnjih 15 letih.

Google je zaposlenim s polnim delovnim časom ponudil možnost, da zaprosijo za stalno delo na daljavo, vendar ni jasno, koliko delavcev je dobilo odobritev.

Izbruh Covid-19 pri Googlu v Los Angelesu je trenutno največji med vsemi delodajalci v Los Angelesu, kot je razvidno iz mestne preglednice javnega zdravja.

Deadline.com je prvi poročal, da so v trendovskem kampusu tehnološkega velikana Silicon Beach v kalifornijskih Benetkah zabeležili 145 okužb, v velikem kampusu podjetja Playa Vista pa 135 primerov.

Googlov tiskovni predstavnik je za CNBC povedal: "V naših kampusih ni bilo bistvenega povečanja prenosa okužbe s COVID-19 na kraju samem. Številke, o katerih so poročali v Playa Visti in Venice, odražajo skupno število primerov v zadnjih nekaj mesecih in ne trenutnih ali aktivnih primerov."

image_alt
Kaj moški in ženske iščejo v profilih za zmenke ter o čem lažejo?

A dejstvo ostaja in je dokazljivo: Po eni strani so vodstvo zatiska oči pred porastom Covida 19 in zahteva vrnitev delavcev na delovno mesto, po drugi strani po intranetu nenehno sporoča nove primere okužb.

Zdi se kot da bi z vsemi informacijiami upravljali boti in roboti in ne ljudje, ki imajo zdravo pamet.

Kako pa je v Sloveniji? Bomo tudi v Sloveniji "žrtve" odločitev botov in robotov?

Več iz rubrike