Zagrebška pivovarna razglašena za najboljšo v Evropi

Zagrebška pivovarna The Garden Brewery je že drugo leto zapored prejela laskavi naziv za najboljšo kraft pivovarno v Evropi.
Fotografija: Hrvaška pivovarna dobila laskavi naziv. FOTO: The Garden Brewery
Odpri galerijo
Hrvaška pivovarna dobila laskavi naziv. FOTO: The Garden Brewery

Kot poroča Croatia Week, je bila hrvaška pivovarna The Garden Brewery letos že drugo leto zapored imenovana za najboljšo pivovarno v Evropi.

Izbor za najboljšo pivovarno v Evropi je organiziral Beer 52, angleški klub za ljubitelje piva. Njihovi člani so ocenjevali 208 različnih vrst piv in 116 pivovarn po svetu.

Poleg glavne nagrade je hrvaška The Garden Brewery prejela tudi nagrado za najboljše pivo z nižjo vsebnostjo alkohola.

Zagrebška pivovarna The Garden Brewery. FOTO: The Garden Brewery
Zagrebška pivovarna The Garden Brewery. FOTO: The Garden Brewery
Beer 52 je bil ustanovljen leta 2013 in je eden najbolj priljubljenih pivskih klubov na svetu. Njegovo poslanstvo je raziskati svet t. i. kraft piv, jih ocenjevati in odkriti najboljše okuse. Ukvarjajo se tudi z dostavo tovrstnih piv na dom in jih vsak mesec dostavijo 200.000 strankam.

Kraft piva (ang. craft beer) so tista, ki jih ni proizvedla ena izmed velikih industrijskih pivovarn. Torej so jih proizvedle mikropivovarne. Ker so v tujini nekatere od teh pivovarn že prerasle okvirje mikropivovarn, toda drugače ostale zveste kraft tradiciji, se je skoval nov izraz - kraft pivovarne.
 

Pivovarna, znana po kreativnosti, inovacijah in navdušenjem nad eksperimentiranjem


»The Garden Brewery je postala stalnica v zabojih, ki jih dostavljamo strankam, in to z dobrim razlogom. Njihoo pivo je zelo okusno, prefinjeno in pogosto preseneti. Združuje številne trende na področju pivovarstva, ki so trenutno aktualni v evropskem prostoru. Navdušeni smo nad njihovo inovativnostjo in kakovostjo,« so pivovarno ocenili predstavniki komisije Beer 52.


The Garden Brewery je svoja vrata odprla leta 2016 in s tem zgodbo o hrvaškem »craft« pivu ponesla po vsem svetu. Pivovarna je znana po kreativnosti, inovacijah in navdušenjem nad eksperimentiranjem z vedno novimi okusi.

Pivo izvažajo v Združeno kraljestvo, v Francijo, Nemčijo, Dansko, Belgijo, Nizozemsko, Norveško, Poljsko, Španijo, Portugalsko, Luksemburg in v druge evropske in neevropske države. Njihovo pivo naročajo celo Kitajci, Japonci in Tajci.
 

Več iz rubrike