Za neaktivni PayPal račun bo potrebno plačati

Plačilni sistem PayPal v Sloveniji s koncem leta uvaja nadomestilo za neaktivne uporabnike oziroma račune.
Fotografija: FOTO: OlegDoroshin / Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: OlegDoroshin / Shutterstock

Nadomestilo se bo obračunalo za račune, ki so bili 12 mesecev neaktivni, torej, da se uporabnik v tem obdobju ni prijavil v račun ali ga uporabil za pošiljanje oziroma prejemanje denarja.

image_alt
Pandemija navadnim potrošnikom izstavila prvi račun

PayPal bo nadomestilo sicer odtegnil le na računih, na katerih so razpoložljiva sredstva. Nadomestilo, ki v skladu s tarifo nadomestil znaša 10 evrov, bo nižje od stanja na uporabnikovem PayPal računu, so sporočili iz podjetja. Tako bo uporabniku, ki ima na računu pet evrov, nadomestilo zaračunano v višini petih evrov.

FOTO: REUTERS/Fabrizio Bensch - RC129FEBC540
FOTO: REUTERS/Fabrizio Bensch - RC129FEBC540
Uporabniki se plačilu nadomestila lahko izognejo, in sicer s prijavo v svoj uporabniški račun, kar pa morajo storiti najkasneje do konca novembra. Nadomestilo se bo po potrebi zaračunalo decembra.

PayPal bo nadomestila za neaktivne račune vlagal v nadaljnji razvoj svojih storitev. Kot so poudarili, dejstvo namreč je, da računi, ki jih stranke ne uporabljajo redno, povzročajo dodatne stroške.

PayPal je sicer informacijo o uvedbi nadomestila za neaktivne račune že vključil v obvestila, ki jih pošilja strankam v Sloveniji. Dodatno bo stranka, ki se šteje za neaktivno, novembra prejela obvestilo, s katerim bo še enkrat obveščena o skorajšnji uvedbi nadomestila, pri čemer bo PayPal stranki razložil tudi, kako uporabiti razpoložljivo stanje na računu - kako opraviti transakcijo, dvigniti oz. poslati denar, donirati.

image_alt
Velike banke hitijo po kos pogače na trgu kriptovalut

Letošnja uvedba nadomestila za neaktivne račune fizičnih oseb sledi uvedbi nadomestila za neaktivne poslovne račune, ki jo je PayPal uvedel leta 2020.

Več iz rubrike