Za čiščenja Bele hiše po Trumpovem odhodu več kot 100.000 evrov

Čiščenje Bele hiše po izselitvi Donalda Trumpa in Melanije Trump je tamkajšnje davkoplačevalce stalo približno 127.000 ameriških dolarjev (dobrih 104.000 evrov).
Fotografija: FOTO: REUTERS/Tom Brenner
Odpri galerijo
FOTO: REUTERS/Tom Brenner

Bela hiša ima 132 sob, 35 kopalnic, 412 vrat in 28 kaminov, velika operacija čiščenja pa se je odvila, preden sta se Joe in Jill Biden vselila.
 
Po podatkih vladnih pogodb, ki jih je objavil Newsweek, je čiščenje stalo najmanj 127.000 ameriških dolarjev. Za slednje je poskrbelo podjetje Didlake, čistilni servis iz Virginije, ki zaposluje invalide.
 

Po navedbah CNN bi skupni stroški čiščenja lahko dosegli celo pol milijona dolarjev. CNN razkriva ločene pogodbe, med katerimi je tudi pogodba z omenjenim podjetjem za »storitve razkuževanja zaradi covida-19 v Beli hiši«. Ta posel je vreden približno 29.000 dolarjev.

Druge pogodbe, v katerih sicer ni posebej navedeno, da so povezane s prihodom Bidenovih, vključujejo dodatnih 44.000 dolarjev za čiščenje preprog, 115.000 dolarjev za renovacijo tal in 30.000 dolarjev za čiščenje zaves, še poroča CNN.
 

Več iz rubrike

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

aktualno

Zadnji dan turističnih bonov, neporabljena še skoraj petina

Podatki tik pred koncem unovčevanja kažejo, da bo neporabljena ostala skoraj petina vrednosti bonov oz. okoli 97 milijonov evrov.

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

Komentarji: