Z majhno spremembo bi zaposlenim lahko delili deleže podjetij

Slovensko poslovno okolje ni stimulativno za zagonska podjetja, obenem pa je nagrajevanje z lastniškimi deleži davčno zelo obremenjeno.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Slovenija se ne more pohvaliti z močnim investicijskim okoljem, šibki smo tudi na področju inovacij. O tem že leta pričajo evropski kazalniki, znana so opozorila poznavalcev področja, investitorjev in ne nazadnje domačih podjetnikov. Številna mlada in zagonska podjetja zato priložnosti iščejo v tujini, nekateri tudi pri južnih sosedih. Že majhne spremembe bi lahko bile korak v smeri, da bi področje sanirali, pravi odvetnik in ustanovitelj odvetniške družbe Nlaw Nejc Novak.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.