Vtis leta 2020 v roke Fundaciji Parus

Fundacija Parus, ki najboljše diplomante prava spodbuja k podiplomskem študiju na najuglednejših svetovnih univerzah, je za leto 2020 prejela priznanje Društva v tujini izobraženih Slovencev.
Fotografija: FOTO: Društvo v tujini izobraženih Slovencev
Odpri galerijo
FOTO: Društvo v tujini izobraženih Slovencev

Društvo v tujini izobraženih Slovencev je v soboto, 26. decembra 2020, v prostorih predsedniške palače, kjer je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor gostil že tradicionalno letno srečanje društva, Fundaciji Parus podelilo priznanje VTIS LETA 2020.

Društvo priznanje podeljuje organizacijam in posameznikom za aktivnosti na področju povezovanja in sodelovanja med slovenskimi državljani doma in v tujini. Društvo je ob podelitvi priznanja poudarilo odličnost delovanja Fundacije Parus na področju kroženja znanja med tujino in Slovenijo, ki je izjemno pomembno za slovenski pravni sistem, saj je edina obveznost štipendistov Fundacije Parus ta, da se po zaključku študija vrnejo v Slovenijo in pridobljeno znanje vsaj tri leta prenašajo v slovensko družbo.
 

Podiplomski študij na najuglednejših svetovnih univerzah


FOTO: Društvo v tujini izobraženih Slovencev
FOTO: Društvo v tujini izobraženih Slovencev
Fundacija Parus, ki jo je leta 2006 ustanovil odvetnik Miro Senica, najboljšim diplomantkam in diplomantom Pravne fakultete Univerze v Ljubljani omogoča podiplomski študij gospodarskega prava in prava pravno-ekonomskih znanosti v intelektualno najbolj spodbudnih okoljih najboljših svetovnih univerz. Edina obveznost štipendistov po uspešno opravljenem podiplomskem študiju je, da se vsaj za tri leta vrnejo v Slovenijo in tako aktivno doprinesejo k razvoju slovenske družbe. Fundacija Parus je do danes podiplomski študij omogočila že 39 štipendistom.
 
V imenu Fundacije Parus sta priznanje VTIS LETA 2020 prevzela poslovna sekretarka fundacije, odvetnica Katarina Mervič, ter Uroš Čop, partner in direktor Odvetniške pisarne Miro Senica in odvetniki d.o.o.  


Univerza v Ljubljani je Fundaciji Parus leta 2016 zaradi njenega doprinosa k razvoju slovenskega akademskega in gospodarskega okolja podelila plaketo Pro Universitate Labacensi.   
 
Dosedanji štipendisti Fundacije Parus so študirali na najuglednejših svetovnih univerzah, kot so Bucerius Law School v nemškem Hamburgu, School of Law newyorške univerze, King's College londonske univerze, London School of Economics, Johann Wolfgang Goethe – Universität iz Frankfurta, Juristische Fakultät der Universität Augsburg, Harvard Law School v Cambridgeu, dunajska Pravna fakulteta in drugih. Prav vsi so študij uspešno zaključili.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.