Vsaj začasno močnejši evro dober za naše denarnice

Evropska valuta se je novembra vidno okrepila v razmerju do ameriškega dolarja, kar pomeni nekaj manjši pritisk na inflacijo in cene goriv.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Vrednost evra v razmerju do ameriške valute se je v desetih dneh okrepila za rekordnih skoraj šest odstotkov, od 0,972 do 1,035 dolarja za evro; slednji, petkov tečaj, je bil najvišji v dobrih štirih mesecih, po začetku julija. Včeraj je sicer zeleni bankovec pridobil nazaj približno tretjino odstotka; investitorji so reagirali na nedeljsko izjavo predstavnika Ameriške centralne banke (Federal Reserve), da bo ameriška centralna banka ne glede na nekaj nižjo inflacijo še naprej vodila restriktivno denarno politiko in vztrajno zviševala obrestne mere.

 

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.