Volkswagen z boljšo prodajo in globokim minusom

Volkswagen je februarja povečal prodajo vozil po svetu, posebej močno je porasla prodaja na Kitajskem, obenem je občutno padla v zahodni Evropi.
Fotografija: FOTO: REUTERS/Rafael Marchante 
Odpri galerijo
FOTO: REUTERS/Rafael Marchante 

Nemški avtomobilski koncern Volkswagen (VW) je februarja povečal prodajo vozil po svetu, posebej močno je porasla prodaja na Kitajskem. Pri tem pa je v zahodni Evropi glede na februar lani prodaja krepko upadla, padec je bil več kot 21-odstoten, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

VW je februarja dobavil skupno skoraj 651.600 vozil, kar je 19,3 odstotka več kot februarja lani.

FOTO: REUTERS/Matthias Rietschel
FOTO: REUTERS/Matthias Rietschel


Prodaja na Kitajskem, vključno s Hongkongom, se je na letni ravni skoraj početverila. Kitajska je bila februarja lani že v primežu pandemije in je uvedla stroge omejevalne ukrepe za zajezitev širjenja virusa.

V zahodni Evropi, kjer februarja lani še ni bilo omejitev zaradi koronavirusa, je bil padec prodaje 21,7-odstoten. Na severnoameriškem trgu je bil padec 6,3-odstoten. V azijsko-pacifiški regiji pa se je prodaja povečala za 11,6 odstotka.Gibanja prodaje posameznih znamk koncerna niso enotna, je pa splošen trend pozitiven, navaja dpa. Znamka osebnih vozil Volkswagen je februarja prodajo povečala za 30, Audi za 31 in Porsche za 33 odstotkov. Rast so beležili tudi pri prodaji težkih gospodarskih vozil MAN in Scania. Znamka Seat je imela 19 odstotkov nižjo prodajo, znamka Volkswagnovih gospodarskih vozil pa 17 odstotkov manjšo prodajo.

Več iz rubrike

aktualno

Prejemnik priznanja za življenjsko delo za management je Igor Mervič

Igor Mervič je prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2021. Priznanje bo prejel danes na srečanju Združenja Manager.

aktualno

Hrvaško podjetje Plan Radar od vlagateljev pridobilo 69 milijonov

Naložba sodi v financiranje serije B in bo podjetju pomagala nadaljevati pot globalne širitve, usmerjene predvsem na oddaljene trge.

aktualno

Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Družba Incom s sedežem v Ajdovščini ima za sabo uspešno leto. Zdaj načrtuje krepitev proizvodnje in širitev na tujih trgih.

aktualno

Najbolje prodajani avtomobili v Evropi, Ameriki in po svetu

Evropski vozniki smo v prejšnjem letu zvesto prisegali na malce manjše avtomobile, medtem ko so prebivalci Severne Amerike še vedno nori na 'pickupe'.

Komentarji: