Vlada o vsaj 200-milijonski dokapitalizaciji Geoplina

Vlada je po dopisu Petrola pozvala SDH, da skrbno pregleda situacijo v plinskem trgovcu, dokončna odločitev o dokapitalizaciji bo znana v nekaj tednih.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Vlada se je seznanila z informacijo o likvidnostnih in poslovnih tveganjih v družbi Geoplin, o katerih jo je opozoril Petrol. »Zaradi strateškega interesa države pri stabilni dobavi zemeljskega plina gospodinjstvom in poslovnim odjemalcem je vlada SDH pozvala, da v Geoplinu izvede vse potrebne upravljavske aktivnosti. SDH bo na tej podlagi skrbno pregledal situacijo v Geoplinu in vladi s spremembo letnega načrta upravljanja predlagal aktivnosti, ki jih je treba izvesti za zagotovitev tega strateškega interesa,« je po seji vlade povedal minister za finance Klemen Boštjančič.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Ugotovitve KPK kršiteljem zapirajo vrata državnih družb

Zakon o SDH prinaša zaostrovanje pogojev za nadzornike in člane uprav državnih družb.

Banka Slovenije zaradi tveganj uvaja ukrep za povečanje kapitala bank

S proticikličnim blažilnikom bodo banke morale v prihodnjih 12 mesecih zagotoviti več kapitala, ena od možnosti je tudi zadržanje dela letošnjih dobičkov.

Produktivnost se povečuje, a je napredek prepočasen

Naš prehod v inovacijsko podprto rast in krožno gospodarstvo bi moral biti hitrejši, največji manko je pri storitvah, temelječih na znanju, ugotavlja Umar.

»Pandemija je pokazala tako grde kot spodbudne plati človeštva«

Podjetje, ki se odziva na potrebe okolja in vrača družbi, je pripravljeno na nove izzive prihodnosti. In ta prihodnost bo digitalna in trajnostna.