Vlada nekoliko popustila pri spremembah glede normirancev

Po novem predlogu bi priznane normirane odhodke zniževali nad 35.000 evrov prihodkov in ne nad 25.000 evrov, kot je bilo sprva načrtovano.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Prejšnji teden je vlada tudi uradno predstavila gabarite davčnih korekcij na področju normiranih samostojnih podjetnikov. Do teh so kritični predstavniki malega gospodarstva, kjer pravijo, da spremembe vodijo v »zapiranje podjetij, povečalo se bo delo na črno, država pa bo pobrala manj davkov«. Vlada vztraja pri prevetritvi sistema, čeprav so predlogi danes že drugačni od prvotnih.

Kakšne so novosti predloga davčnih sprememb za normirane samostojne podjetnike? Zakaj je sistem normirancev privlačen in koliko je takšnih podjetnikov? Kaj glede sprememb pravi malo gospodarstvo in kaj predstavniki vlade?

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.