Vesoljski turizem: Sedež za polet v vesolje rezervirate za 1000 dolarjev

Virgin Galactic v lasti mednarodnega konglomerata podjetij Virgin Group, ki ga je ustanovil britanski poslovnež Richard Branson, se bliža izpolnitvi svoje misije.
Fotografija: Virgin Galactic je razkril notranjost komercialnega suborbitalnega vesoljskega plovila. FOTO: Virgin Galactic
Odpri galerijo
Virgin Galactic je razkril notranjost komercialnega suborbitalnega vesoljskega plovila. FOTO: Virgin Galactic

​Ameriška družba Virgin Galactic, ki načrtuje izvedbo vesoljskih poletov za turiste, je v novem videu razkrila notranjost svojega vesoljskega plovila VSS Unity.

V kabini vesoljskega letala so sedeži, zasnovani tako za velike obremenitve kot za breztežnost. Nameščeni so tudi osebni zasloni, s pomočjo katerih bo lahko vsak turist prejemal podatke o poletu v realnem času.

Za opazovanje Zemlje iz vesolja je plovilo opremljeno z 12 okni, 16 kamer v notranjosti pa bo beležilo vtise turistov.Podjetje Virgin Galactic je bilo ustanovljeno leta 2004 z namenom pošiljanja turistov na suborbitalne lete. Stroški vozovnice za takšno potovanje bodo znašali 250.000 dolarjev (213.000 evrov), sedež pa lahko rezervirate za 1000 dolarjev (približno 850 evrov).

Na čakalni listi za polete v vesolje je že okoli 600 vesoljskih navdušencev.
 

Več iz rubrike

aktualno

V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.

aktualno

Izola, Portorož, Piran: Nabito polne plaže; prostora zmanjkuje

Slovenske obalne destinacije so zadovoljne s turističnim obiskom v prvem delu poletne sezone.

aktualno

Britanskemu trgu dela grozi črn konec leta

Številni zaposleni Britanci bi lahko s koncem vladne podpore izgubili službo. Britanski ekonomisti opozarjajo na brezno brez dna.

aktualno

Še nedavno metropola, danes vse bližje mestu duhov

Lastniki nepremičnin brez najemnin, poslovne stavbe in nekdanji turistični magneti – prazni. Na sto tisoče Newyorčanov je zaradi koronske krize zapustilo - sicer nabito poln - New York.

Komentarji: