V juniju na Hrvaškem registriranih 892.000 turistov – največ domačinov, sledimo Slovenci

Od polnoči lahko vsi državljani ter stalni prebivalci EU in EGP, pa tudi Združenega kraljestva, Islandije, Lihtenštajna, Norveške, Švice, Andore, Monaka, San Marina in Vatikana brez omejitev vstopajo na Hrvaško.
Fotografija: Foto: Robert Fajt / CROPIX 
Odpri galerijo
Foto: Robert Fajt / CROPIX 

Hrvaško je v prvem polletju 2020 obiskalo 1,6 milijona turistov in ustvarilo 7,6 milijona nočitev, kar je 30 odstotkov rezultata v enakem obdobju lani, kažejo podatki, ki jih je objavila nacionalna turistična organizacija (HTZ).

Samo v juniju je bilo na Hrvaškem registriranih 892.000 turistov. Slednji so ustvarili 4,8 milijona nočitev, kar je 32 odstotkov prenočitev junija 2019, je danes naznanil direktor HTZ Kristjan Staničič.

»Glede na trenutne okoliščine v svetu in na Hrvaškem smo lahko zadovoljni,« je dejal Staničič.V prvi polovici leta 2020 so domači gostje ustvarili 31 odstotkov vseh nočitev, tuji gostje pa 69 odstotkov nočitev. Slovenci smo na prvem mestu (26 odstotkov). Sledijo Nemci (25 odstotkov) in Avstrijci (7 odstotkov), gostje iz Bosne in Hercegovine in Češke pa po 7 odstotkov.

Samo junija so tuji turisti na Hrvaškem ustvarili 81 odstotkov nočitev, od tega četrtino Nemci.
 

Več iz rubrike