V Črni gori zasegli rekordno količino kokaina

Črnogorska policija je zasegla 1,6 tone kokaina, danes poročajo črnogorski mediji. Poudarjajo, da gre za rekordni zaseg prepovedanih mamil v Črni gori.
Fotografija: Črna gora. Foto: Karl Allen Lugmayer / Shutterstock
Odpri galerijo
Črna gora. Foto: Karl Allen Lugmayer / Shutterstock

Črnogorska policija je obsežno operacijo proti tihotapcem mamil začela v Baru, Podgorici in Zeti. Po neuradnih informacijah, je bilo 1600 kilogramov kokaina zapakiranih v 1400 paketov, na katerih je pisalo covid.
image_alt
Odličnjakinja za tekočim trakom

Najverjetneje so mamila prišla v Črno goro v zabojniku ene od ladij, ki je priplula iz Južne Amerike. Kokain naj bi našli v Zeti, ki je eno predmestij Podgorice, poroča podgoriški novičarski portal Dan. Objavili so tudi fotografijo zaseženih paketov.

Policija je prijela devet oseb, ki jih povezujejo s tihotapljenjem mamil, navaja črnogorska tiskovna agencija Mina. Dodaja, da so črnogorski policisti v boju proti večji mednarodni kriminalni skupini sodelovali tudi s kolegi iz drugih držav in da mamila niso bila namenjena za prodajo v Črni gori. Navaja, da gre za kokain visoke kakovosti, vrednost na evropskem črnem trgu pa so ocenili na približno tri milijone evrov.
Kokain. Foto: Getty Images/iStockphoto
Kokain. Foto: Getty Images/iStockphoto

Podgoriški časnik Vijesti na svoji spletni strani navaja, da policisti danes nadaljujejo iskanje drugih osumljencev, ki jih povezujejo z zaseženimi mamili. Izpostavlja, da gre za rekordni zaseg mamil v Črni gori.
image_alt
Dolge ure stojijo v vrstah, toda bankomati so izropani

Črnogorska policija uradnih informacij o operaciji proti tihotapcem mamil ni sporočila.

Več iz rubrike