V Črni gori zasegli rekordno količino kokaina

Črnogorska policija je zasegla 1,6 tone kokaina, danes poročajo črnogorski mediji. Poudarjajo, da gre za rekordni zaseg prepovedanih mamil v Črni gori.
Fotografija: Črna gora. Foto: Karl Allen Lugmayer / Shutterstock
Odpri galerijo
Črna gora. Foto: Karl Allen Lugmayer / Shutterstock

Črnogorska policija je obsežno operacijo proti tihotapcem mamil začela v Baru, Podgorici in Zeti. Po neuradnih informacijah, je bilo 1600 kilogramov kokaina zapakiranih v 1400 paketov, na katerih je pisalo covid.
image_alt
Odličnjakinja za tekočim trakom

Najverjetneje so mamila prišla v Črno goro v zabojniku ene od ladij, ki je priplula iz Južne Amerike. Kokain naj bi našli v Zeti, ki je eno predmestij Podgorice, poroča podgoriški novičarski portal Dan. Objavili so tudi fotografijo zaseženih paketov.

Policija je prijela devet oseb, ki jih povezujejo s tihotapljenjem mamil, navaja črnogorska tiskovna agencija Mina. Dodaja, da so črnogorski policisti v boju proti večji mednarodni kriminalni skupini sodelovali tudi s kolegi iz drugih držav in da mamila niso bila namenjena za prodajo v Črni gori. Navaja, da gre za kokain visoke kakovosti, vrednost na evropskem črnem trgu pa so ocenili na približno tri milijone evrov.
Kokain. Foto: Getty Images/iStockphoto
Kokain. Foto: Getty Images/iStockphoto

Podgoriški časnik Vijesti na svoji spletni strani navaja, da policisti danes nadaljujejo iskanje drugih osumljencev, ki jih povezujejo z zaseženimi mamili. Izpostavlja, da gre za rekordni zaseg mamil v Črni gori.
image_alt
Dolge ure stojijo v vrstah, toda bankomati so izropani

Črnogorska policija uradnih informacij o operaciji proti tihotapcem mamil ni sporočila.

Več iz rubrike

aktualno

Belgijci mirijo: Čokolada okužena s salmonelo ni šla v prodajo

Švicarski čokoladni velikan Barry Callebaut je danes sporočil, da nobena čokolada, ki je bila okužena s salmonelo, ni prišla do strank.

aktualno

Operaterji vam morajo na dopustu nuditi enako kakovost kot jo domači

V EU morajo ponudniki storitev gostovanja od danes naprej nuditi enako kakovost gostovanja kot domači operaterji.

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

Komentarji: