Turisti morajo za vstop v državo plačati 3000 dolarjev pologa

Zaradi preprečevanja širjenja virusa, bodo morali turisti pokriti stroške povezane s testiranji na covid-19.
Fotografija: Popotnika, ki bo pozitiven na virus covid-19 in bo kazal simptome, ki zahtevajo zdravljenje v bolnišnici, bodo odpeljali v državno bolnišnico in opravili nadaljnje štiri teste. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Popotnika, ki bo pozitiven na virus covid-19 in bo kazal simptome, ki zahtevajo zdravljenje v bolnišnici, bodo odpeljali v državno bolnišnico in opravili nadaljnje štiri teste. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Popotniki, ki vstopijo v Kambodžo, bodo morali na letališču plačati depozit v višini 3000 ameriških dolarjev z gotovino ali kreditno kartico za stroške storitev covid-19 na letališču in imeti 50.000 dolarjev kritja potnih zavarovanj, je sporočila kamboška vlada.

Sporočilo, objavljeno na Twitter računu urada predsednika vlade in z dne 16. junija, vsebuje seznam povezanih dajatev, ki sta jih odobrila Ministrstvo za zdravje in Državni sekretariat za civilno letalstvo.


Po prihodu na letališče bodo morali popotniki plačati 5 dolarjev doplačila za prevoz do testnega centra, nato 100 dolarjev za covid-19 test. Nočitev v hotelu ali »čakalnem centru« med čakanjem na rezultate stane 30 dolarjev, za tri obroke pa se zaračuna nadaljnjih 30 dolarjev na dan.



Druge pristojbine vključujejo 15 dolarjev za pranje perila, 5 dolarjev dnevno za zdravniški nadzor in še 3 dolarje za varnostne storitve.
Če popotnik umre, so stroški pogreba in upepelitve 1500 dolarjev. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Če popotnik umre, so stroški pogreba in upepelitve 1500 dolarjev. FOTO: Getty Images/iStockphoto

Preostanek pologa bo vrnjen pod pogojem, da ima potnik in ostale osebe z istega leta negativne rezultate testov. Kljub temu se morajo turisti po prihodu v izbrano namestitev za 14 dni samoizolirati.

Iz karantene se morajo popotniki dnevno javiti zdravnikom in 13. dan opraviti drugi covid-19 test. Zdravstveno spričevalo za odhod iz države bo stalo dodatnih 30 dolarjev.

Dajatve veljajo za vse potnike, razen za tiste, ki se ukvarjajo z diplomatskimi ali uradnimi vladnimi posli, so sporočile oblasti.

Popotnika, ki bo pozitiven na virus covid-19 in bo kazal simptome, ki zahtevajo zdravljenje v bolnišnici, bodo odpeljali v državno bolnišnico in opravili nadaljnje štiri teste, ki stanejo vsak po 100 dolarjev. Če popotnik umre, so stroški pogreba in upepelitve 1500 dolarjev.

Vsi ti stroški bodo samodejno odšteti od pologa v višini 3000 ameriških dolarjev, sporočajo vladni uradniki.
 

Več iz rubrike

aktualno

Odpoklic: Nemška agencija opozarja na napako v Teslinih vozilih

Nemška agencija za cestni promet KBA pravi, da ima 59.000 vozil Tesla napako v programski opremi.

aktualno

Zaradi vročine je v živalskem vrtu na razpolago tudi sladoled

Poletna vročina vpliva tudi na živali v ljubljanskem živalskem vrtu, zato oskrbniki poskrbijo za pravilne življenjske pogoje.

aktualno

V ZDA naj bi poskušali aretirati ženske, ki bi splav opravile drugje

Ameriški predsednik Biden predvideva, da bodo določene zvezne države poskušale aretirati tiste ženske, ki bodo potovale, da opravijo splav.

aktualno

Norveška je začela vojno s prirejenimi telesi v oglasih

Retuširane ali prirejene slike, ki se uporabljajo v komercialnih oglasih na Norveškem, morajo od včeraj naprej vsebovati enotno obvestilo o tem.

Komentarji: