Tudi danes odpovedani številni letalski poleti

Še naprej se vrstijo odpovedi letalskih poletov, ki so povezane predvsem s pandemijo covida-19. Zgolj danes je bilo po svetu odpovedanih 1680 letov.
Fotografija: Foto: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Foto: Uroš Hočevar

Odpovedi letalskih poletov, ki so med drugim povezane s pandemijo covida-19, se nadaljujejo tudi danes. Skupaj je bilo danes iz različnih razlogov po svetu odpovedanih že okoli 1680 letov, od petka pa več kot 10.000, kažejo podatki spletne strani Flightaware.

image_alt
Kako se spremeni življenje po večjem zadetku na loteriji?

Največ poletov so morale danes odpovedati kitajske letalske družbe, pri čemer prednjači China Eastern s 380 odpovedmi, na drugem mestu pa je Air China s 162 odpovedanimi poleti. Najbolj prizadeto je pekinško letališče, kjer so odpovedali 135 poletov.

Na tretjem mestu po številu odpovedanih poletov je indonezijska družba Lion Air z nekaj manj kot 100 odpovedmi. Od letališč pa je na drugem mestu letališče v indonezijski prestolnici Džakarta, kjer so danes odpovedali skoraj 100 poletov, kažejo podatki spletne strani Flightaware.

Foto: Jure Eržen
Foto: Jure Eržen

United: Najbolj prizadeta ameriška letalska družba

Najbolj prizadeta ameriška letalska družba pa je United, ki je morala danes odpovedati 84 poletov. V družbi so pretekli teden pojasnili, da porast okužb z novo koronavirusno različico omikron neposredno vpliva na letalske posadke in ljudi, ki omogočajo njihovo delovanje. Številni so morali zaradi stika z okuženo osebo v samoizolacijo.

Dodatne težave v ZDA povzroča vreme. Zaradi snega v zvezni državi Washington prihaja do zamud pri poletih, težave pa so tudi na cestah, na spletu poroča britanski BBC.

image_alt
Zaradi inflacije zaskrbljeni celo milijonarji

Med evropskimi letalskimi družbami največ odpovedi danes beleži britanski British Airways, in sicer 42. Med letališči pa londonski Heathrow - 47, kažejo podatki na strani Flightaware.

Od petka je bilo tako po svetu odpovedanih že okoli 10.150 poletov. V petek 2400, v soboto 2800, v nedeljo 3270, danes pa okoli 1680.

Več iz rubrike