Trg deluje, drugi del: Okrepitev prevozov na bližnja letališča in večjih mest

Okrepitev mednarodnih avtobusnih linij do bližnjih letališč ter do 31 večjih mest v Italiji, Avstriji, Nemčiji,na Hrvaškem, Madžarskem in Slovaškem.
Fotografija: Če bi turistični ponudniki in hotelske družbe potrebovali dodatno pomoč, se bo mreža Nomago InterCity v Sloveniji v roku enega ali dveh mesecev še dodatno razširila in vanjo bodo vključili tudi nekatera preostala turistično bolj občutljiva slovenska mesta. Jure Eržan
Odpri galerijo
Če bi turistični ponudniki in hotelske družbe potrebovali dodatno pomoč, se bo mreža Nomago InterCity v Sloveniji v roku enega ali dveh mesecev še dodatno razširila in vanjo bodo vključili tudi nekatera preostala turistično bolj občutljiva slovenska mesta. Jure Eržan

Kot smo že poročali, bodo 11 povezav, kolikor jih bo zaradi stečaja Adrie Airways na letališču Jožeta Pučnika ukinjenih, nadomestili v letu in pol. To pa ni vse. Ponudnik prevozov Nomago je ob neprijetnih novicah o Adrii Airways, obvestil javnost, da bodo v podjetju pomagali slovenskim potnikom nekako priti na destinacije, kljub stečaju Adrie.

Okrepili so mednarodne linije Nomago InterCity, s katerimi Slovenijo povezujejo z mednarodnimi letališči v Benetkah, Trevisu, Stuttgartu, Frankfurtu, Ljubljani, Trstu in na Dunaju ter z 31 italijanskimi, hrvaškimi, avstrijskimi, nemškimi, madžarskimi in slovaškimi mesti.»Zavedamo se, da motene letalske povezave zlasti za slovenski turizem predstavljajo veliko težavo, saj do vzpostavitve novih letalskih linij z določenega letališča lahko mine tudi več kot leto dni. Z ljubljanskimi hotelirji, Turizmom Ljubljana, STO, Kongresnim uradom Slovenije, ministrstvom za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo, Gospodarskim razstaviščem in Cankarjevim domom smo se že dogovorili, da bomo v naslednjem obdobju v rednih kontaktih in bomo po potrebi zagotovili dodatne prevoze potnikov. Za kongresni turizem, ki je za Slovenijo značilen zlasti v jesenskih in spomladanskih mesecih, bomo v sodelovanju s hotelskimi družbami in turističnimi ponudniki organizirali tudi večje število tako imenovanih charter prevozov. Če bi turistični ponudniki in hotelske družbe potrebovali dodatno pomoč, lahko mrežo Nomago InterCity v Sloveniji v roku enega ali dveh mesecev še dodatno razširimo in v njo vključimo tudi nekatera preostala turistično bolj občutljiva slovenska mesta,« je povedal Marjan Beltram, izvršni direktor za turizem in storitve mobilnosti v družbi Nomago.

PREBERITE ŠE:
Slovenija med 40 najlepšimi državami na svetu
Prodali smo tudi letališče …
Made in Slovenia*
 

Več iz rubrike

aktualno

Britanci sproščajo ukrepe, a niso vsi prepričani da bodo »preživeli«

Velika Britanija se je po treh mesecih karantene počasi odpira, medtem pa lastniki podjetij ne vedo ali bo gospodarstvo dejansko tudi zaživelo.

aktualno

V Piranu poka po šivih

Čeprav so hoteli v piranski občini v juniju zabeležili skoraj dve tretjini manj nočitev kot pred enim letom, te dni »pokajo po šivih«.

aktualno

Francoske sirarje je načela plesen

Tradicionalna prodaja sira v Franciji se je zmanjšala za več kot polovico. Državo tisočih sirov je covid-19 pahnil na rob prepada.

aktualno

Christine Lagarde: Čakajo nas globoke spremembe v svetovni ekonomiji

Gospodarska koronakriza, bo povzročila globoke spremembe v svetovnem gospodarstvu, je dejala Christine Lagarde, vodja Evropske centralne banke (ECB).

Komentarji: