Teslin kibernetski tovornjak naletel na nove ovire

Elon Musk sporoča "slabe novice" o težko pričakovanem kibernetskem tovornjaku
Fotografija: Oboževalci kibernetskega tovornjaka se bodo spomnili njegove veličastne predstavitve leta 2019, ko je Teslin glavni oblikovalec Franz von Holzhausen v okno "oklepnega stekla" tovornjaka vrgel kovinsko kroglo, da bi pokazal, kako trpežen je FOTO: Robert Hanashiro
Odpri galerijo
Oboževalci kibernetskega tovornjaka se bodo spomnili njegove veličastne predstavitve leta 2019, ko je Teslin glavni oblikovalec Franz von Holzhausen v okno "oklepnega stekla" tovornjaka vrgel kovinsko kroglo, da bi pokazal, kako trpežen je FOTO: Robert Hanashiro

Proizvodnja cybertrucka je bila sprva načrtovana za leto 2021, nato za leto 2022, še kasneje pa za leto 2023. Že leta 2019 je bilo načrtovano, da bo ta okorni pickup sčasoma prišel na trg po ugodni ceni - 39.900 dolarjev. Vendar je izvršni direktor Tesle Elon Musk zdaj namignil, da končne specifikacije in cena tako opevanega električnega vozila ne bodo takšne, kot je bilo sprva napovedano.

V začetku tega meseca, v govoru na srečanju delničarjev družbe Tesla leta 2022, je Musk zbranim povedal, da so različne gospodarske težave vplivale na njihove načrte za uvedbo kibernetskega tovornjaka in dodal, da bo cena "drugačna" od prvotnih obljub.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

"Predstavljen je bil leta 2019, od takrat pa se je veliko spremenilo," je dejal Musk na dogodku. "Zato bodo specifikacije in cene drugačne - nerad sporočam slabe novice - vendar ni bilo mogoče predvideti takšne inflacije, kot smo ji bili priča, in različnih drugih težav."

Musk je poleg nekaj nejasnih pripomb navedel še nekaj drugih podrobnosti o izidu kibernetskega tovornjaka, vendar je želel poskrbeti za promocijo vozila. "Kar lahko rečem je, da bo cybertruck prekleto dober izdelek. To bo prekleto dober stroj," je dodal.

image_alt
Elon Musk gradi lastno letališče

Tesla Cybertruck je baterijski električni lahki tovornjak, ki lahko teoretično pospeši od 0 do 100 kilometrov na uro v manj kot 3 sekundah. Nenavadno vozilo je s svojo "futuristično" kotno obliko pritegnilo veliko pozornosti na spletu, vendar po letih še vedno ni znano, kdaj bo vozilo dejansko zapeljalo na ceste.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Oboževalci kibernetskega tovornjaka se bodo spomnili njegove veličastne predstavitve leta 2019, ko je Teslin glavni oblikovalec Franz von Holzhausen v okno "oklepnega stekla" tovornjaka vrgel kovinsko kroglo, da bi pokazal, kako trpežen je.

Več težav je bilo pred kibernetskim tovornjakom, ko je šlo za njegovo proizvodnjo in datum izdaje. Leta 2019 je Tesla načrtoval, da bodo vozilo začeli proizvajati jeseni 2021. To se ni zgodilo in proizvodnja je bila prestavljena na naslednje leto. Ko je prišlo leto 2022, je bila proizvodnja še dodatno odložena na začetek leta 2023. V govoru prejšnji mesec je Musk dejal, da lahko pričakujemo, da bo kibernetsko vozilo prišlo na tržišče do sredine leta 2023.

Glede na očitne ovire, s katerimi se uvajanje Cybertrucka še vedno sooča, je tudi ta najnovejši datum izdaje videti negotov.

image_alt
Elon Musk želi spremeniti svoje življenje

Več iz rubrike