Tesla prodaja električni štirikolesnik Cyberquad za otroke

Čeprav je to daleč najcenejše vozilo v Teslini ponudbi, je tudi najbolj omejeno, ko govorimo o dosegu vožnje.
Fotografija: Tesla Cyberquad za otroke (in odrasle). Foto: posnetek zaslona / Tesla
Odpri galerijo
Tesla Cyberquad za otroke (in odrasle). Foto: posnetek zaslona / Tesla

Tesla sicer še ni odposlala prvega 'neuničljivega' Cybertrucka ali polnovrednega električnega štirikolesnika Cyberquada, je pa po relativno nizki ceni na voljo mini Cyberquad, torej Teslin električni štirikolesnik za otroke, stare od osmega leta naprej. Obstaja sicer velika verjetnost, da se bodo z njim vozili tudi veliko starejši otroci in odrasli. Tesla obljublja ob takojšnjem naročilu dostavo v roku dveh do štirih tednov, vendar zaenkrat le za ameriški trg.

Igrača težke kategorije za otroke

Teslin 'Cyberquad for kids' je na njihovi spletni strani na voljo za 1900 ameriških dolarjev oziroma 1680 evrov. To je sicer visoka cena v primerjavi z otroškimi igračami in poganjalci, vendar je daleč najcenejše vozilo v Teslini obstoječi ponudbi.  

image_alt
Musk dobil resnega tekmeca; podjetje Rivian je vroče in 'anti-Tesla'

Materiali, iz katerih je izdelan Cyberquad, so veliko boljši od povprečnega baterijskega električnega otroškega avtomobila, saj ima ta »polno jekleno ogrodje«, oblazinjene sedeže in popolnoma nastavljivo vzmetenje, navaja spletna stran TechCrunch.

Čeprav je to najcenejša Tesla na trgu, trenutno sicer zgolj na ameriškem, je tudi najbolj omejena, ko govorimo o dosegu vožnje. Po navedbah podjetja bo lahko uporabnik, oziroma njegov otrok, s polnim polnjenjem, ki traja pet ur, prevozil približno 24 kilometrov.

Prav tako ne gre pričakovati nobenih hitrostnih rekordov, saj se merilnik hitrosti ustavi pri hitrosti 16 kilometrov na uro, poleg tega pa zaradi varnostnih razlogov obstaja tudi možnost omejitve hitrosti na osem kilometrov na uro. To je še vedno velika hitrost za otroško vozilo, navaja TechCrunch, zato Tesla to vozilo označuje kot namenjeno otrokom v starosti od osmega leta naprej z največjo dovoljeno težo 150 kilogramov. Torej malo za šalo, malo za res; uporablja ga lahko tudi večina odraslih.

image_alt
Koliko denarja bi imeli, če bi pred 10 leti investirali v Teslo?

Tesla sicer ne zagotavlja dostave otroškega Cyberquada pred božičem, medtem ko še vedno ni jasno, kdaj bo na trg prišel zmogljivejši Cyberquad v polni velikosti. Oba modela je navdihnil Teslin Cybertruck, katerega dobava je bila prestavljena na konec leta 2022. Ustanovitelj in izvršni direktor Tesle Elon Musk je sicer v preteklosti namignil, da bo polnovredni Cyberquad dobavljen skupaj s popolnoma električnim poltovornjakom.

Več iz rubrike