Telegram napovedal plačljive vsebine

Priljubljena storitev za varno mobilno komuniciranje, Telegram bo odslej imela premium model, ki bo uporabnikom omogočil dostop do eksluzivnih funkcij.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Priljubljena storitev za varno mobilno komuniciranje, Telegram je v ponedeljek presegla 700 milijonov uporabnikov. S tem so v podjetju napovedali, da bo platforma družbenih medijev uvedla svoje 'premium' različice. To je velik korak k temu, kar platforma imenuje trajnostna monetizacija.

image_alt
Ameriška tiktokerka, ki z Excelovimi tečaji služi milijone

Plačljivi model bo uporabnikom omogočil dostop do ekskluzivnih dodatnih funkcij. Medtem ko Telegram ni razkril, koliko bi stala njegova premija, mnogi tuji mediji poročajo, da bi naj uporabniki plačali od 4,99 do 6 dolarjev na mesec.

Telegramov premium model bo ponujal dostop do 4 GB nalaganja datotek (namesto omejitve nalaganja 2 GB), hitrejše prenose, ekskluzivne nalepke in reakcije izboljšano upravljanje klepetov, brskanje brez oglasov, animirane slike profila in zmožnosti pretvorbe glasu v besedilo, funkcijo, ki lahko prepisuje glasovna sporočila v besedilo.

Brezplačne funkcije bodo ostale brezplačne

Čeprav aplikacija uvaja nove plačljive funkcije, je izvršni direktor podjetja s sedežem v Dubaju, Pavel Durov prejšnji teden uporabnikom zagotovil, da bodo brezplačne funkcije ostale brezplačne. »Čeprav so bili naši poskusi z oglasi, ki so osredotočeni na zasebnost, na javnih kanalih uspešnejši kot smo pričakovali, menim, da bi morali Telegram financirati predvsem njegovi uporabniki, ne pa oglaševalci,« je še povedal Durov.  

image_alt
Eksplozija višanja cen hrane se šele začenja

Prispevki premium naročnikov bodo pomagali izboljšati in razširiti aplikacijo v prihodnjih desetletjih, medtem ko, bo Telegram ostal brezplačen, neodvisen in zvest svojim vrednotam, kjer so na prvem mestu uporabniki. Na novo pa bodo opredelili kako naj tehnološko podjetje deluje, so še sporočili iz podjetja.

image_alt
Sestra Elona Muska vodi Passionflix. Ji je pri tem pomagal tudi on?

Več iz rubrike