Svet kapitala: Danes zaposlen, jutri solastnik?

V jutrišnji številki poslovnega tednika Svet kapitala preberite tudi o novem starem trendu, ko zaposleni vstopi v lastništvo podjetja.
Fotografija: Ana Strnad Hočevar
Odpri galerijo
Ana Strnad Hočevar

V tokratni številki Sveta kapitala, ki ga dobite že jutri skupaj s časnikom Delo, se sprašujemo, zakaj je konfliktov vedno več in ugotavljamo, kakšne so strategije za njihovo obravnavo. Če bi se ves čas zavedali, da je konflikt vedno v vsebini in ne v osebi, bi lahko marsikdaj veliko bolj učinkovito delovali, tako pa gre ogromno energije v prazen nič. Kaj lahko naredimo?

Kakšne so gospodarske napovedi za leto 2019, ki se gibljejo med trumponomiko in populizmom? Obetajo se finančni in gospodarski pretresi. Pa tudi tisti, ki se dotikajo migrantov, ki se ne prilagodijo razvitim družbam. Težav, ki jih je begunska kriza po letu 2015 povzročila Nemčiji namreč ni mogoče podcenjevati, piše Barbara Kramžar.

Preberite še, kaj se danes dogaja s trafikami, ko mimoidočim niso dovolj le časopisi in tobak, pogledali smo japonska ostra rezila Luke Grmovška in ga povprašali, kako preživlja dnevno rutino, še vedno pa ostajamo tudi v duhu z ženskami v znanosti in na visoko strokovnih mestih o čemer smo pisali prejšnji teden in poudarjamo, da bi morala celotna družba spoznati potencial, ki ga imajo uspešne ženske. Kakšen je?


Ker vam privoščimo dobro branje.


Več iz rubrike

aktualno

Bill Gates: Najtežje bo prepričati ljudi, da je jedrska energija varna

V jedrski energiji je prihodnost, meni milijarder, tehnolog in evangelist podnebnih sprememb Bill Gates, ki je sicer tudi veliki vlagatelj v njen razvoj.

aktualno

Visok izpad prihodkov fitnes industrije v lanskem letu

Fitnes industrija v Sloveniji je utrpela ogromno gospodarsko škodo, izpad prihodkov panoge v letu 2020 ocenjujejo na 75 odstotkov.

aktualno

Ukrepi pretirano posegajo v svobodo in škodujejo gospodarstvu

Na Mediani so ugotavljali, kako zaskrbljeni smo glede trenutnih razmer, kako gledajmo na razmerje med svobodo in ukrepi ter kaj pričakujemo v prihodnje.

aktualno

"Če bomo vztrajali na starih premisah, lahko tudi 'fino zaj……

Aleš Cantarutti se vrača na GZS. Z aprilom kot novi generalni direktor prevzema vajeti Gospodarske zbornice Slovenije.

Komentarji: