Svet kapitala: Danes zaposlen, jutri solastnik?

V jutrišnji številki poslovnega tednika Svet kapitala preberite tudi o novem starem trendu, ko zaposleni vstopi v lastništvo podjetja.
Fotografija: Ana Strnad Hočevar
Odpri galerijo
Ana Strnad Hočevar

V tokratni številki Sveta kapitala, ki ga dobite že jutri skupaj s časnikom Delo, se sprašujemo, zakaj je konfliktov vedno več in ugotavljamo, kakšne so strategije za njihovo obravnavo. Če bi se ves čas zavedali, da je konflikt vedno v vsebini in ne v osebi, bi lahko marsikdaj veliko bolj učinkovito delovali, tako pa gre ogromno energije v prazen nič. Kaj lahko naredimo?

Kakšne so gospodarske napovedi za leto 2019, ki se gibljejo med trumponomiko in populizmom? Obetajo se finančni in gospodarski pretresi. Pa tudi tisti, ki se dotikajo migrantov, ki se ne prilagodijo razvitim družbam. Težav, ki jih je begunska kriza po letu 2015 povzročila Nemčiji namreč ni mogoče podcenjevati, piše Barbara Kramžar.

Preberite še, kaj se danes dogaja s trafikami, ko mimoidočim niso dovolj le časopisi in tobak, pogledali smo japonska ostra rezila Luke Grmovška in ga povprašali, kako preživlja dnevno rutino, še vedno pa ostajamo tudi v duhu z ženskami v znanosti in na visoko strokovnih mestih o čemer smo pisali prejšnji teden in poudarjamo, da bi morala celotna družba spoznati potencial, ki ga imajo uspešne ženske. Kakšen je?


Ker vam privoščimo dobro branje.


Več iz rubrike

aktualno

Od 345 milijonov, unovčenih za 13,5 milijona evrov turističnih bonov

Prebivalci Slovenije so doslej unovčili 100.000 turističnih bonov v skupni vrednosti 13,5 milijona evrov, je sporočila Finančna uprava RS (Furs).

aktualno

Novo stanovanje v Avstriji stane deset letnih plač

V mednarodni primerjavi so najemnine na Dunaju še vedno razmeroma nizke, kaže Deloittova študija.

aktualno

Nemška aplikacija »covid-19« že prvi dan s 6,5 milijona uporabnikov

Nemci so aplikacijo za sledenje stikom vpeljali že junija, zagon aplikacije pa je bil izredno uspešen; v le 24 urah jo je uporabljalo 7,8 odstotkov prebivalstva.

aktualno

Hude posledice za milenijce in generacijo Z

Deloittova raziskava razkriva »odporno generacijo«: covid-19 prinaša hude posledice za milenijce in generacijo Z, a ti v njej vidijo priložnost za razmislek in ukrepanje.

Komentarji: