Svet kapitala: Danes zaposlen, jutri solastnik?

V jutrišnji številki poslovnega tednika Svet kapitala preberite tudi o novem starem trendu, ko zaposleni vstopi v lastništvo podjetja.
Fotografija: Ana Strnad Hočevar
Odpri galerijo
Ana Strnad Hočevar

V tokratni številki Sveta kapitala, ki ga dobite že jutri skupaj s časnikom Delo, se sprašujemo, zakaj je konfliktov vedno več in ugotavljamo, kakšne so strategije za njihovo obravnavo. Če bi se ves čas zavedali, da je konflikt vedno v vsebini in ne v osebi, bi lahko marsikdaj veliko bolj učinkovito delovali, tako pa gre ogromno energije v prazen nič. Kaj lahko naredimo?

Kakšne so gospodarske napovedi za leto 2019, ki se gibljejo med trumponomiko in populizmom? Obetajo se finančni in gospodarski pretresi. Pa tudi tisti, ki se dotikajo migrantov, ki se ne prilagodijo razvitim družbam. Težav, ki jih je begunska kriza po letu 2015 povzročila Nemčiji namreč ni mogoče podcenjevati, piše Barbara Kramžar.

Preberite še, kaj se danes dogaja s trafikami, ko mimoidočim niso dovolj le časopisi in tobak, pogledali smo japonska ostra rezila Luke Grmovška in ga povprašali, kako preživlja dnevno rutino, še vedno pa ostajamo tudi v duhu z ženskami v znanosti in na visoko strokovnih mestih o čemer smo pisali prejšnji teden in poudarjamo, da bi morala celotna družba spoznati potencial, ki ga imajo uspešne ženske. Kakšen je?


Ker vam privoščimo dobro branje.


Več iz rubrike

aktualno

Najbolj skriti in podcenjeni otoki nedaleč od Slovenije

Odsev kristalno čiste turkizne vode, prelepe neokrnjene plaže, brez gneče turistov, prečudoviti sončni zahodi in še več, lahko doživite otokih ne prav daleč stran od Slovenije.

aktualno

Zdrs v recesijo: V Španiji skoraj 5 milijonov brezposelnih oseb

Koronavirusna kriza je v Španiji samo v drugem četrtletju terjala več kot milijon delovnih mest, večinoma v storitvenem in turističnem sektorju.

aktualno

Veliki Britaniji po izstopu iz EU grozi agrokemična apokalipsa

Zaradi brexita je nastal vrtinec sporov med okoljevarstveniki, državnimi regulatorji in agrokemičnimi korporacijami; več je tudi kriminalnih aktivnosti.

aktualno

Potrošnikom je trenutno najbolj pomemben denar - raziskava

Evropskim potrošnikom je v času pandemije covida-19 pri nakupovanju najbolj pomemben denar, ki jih hkrati straši in ga tudi najbolj pogrešajo, je pokazala raziskava, ki jo je junija med potrošniki v …

Komentarji: