Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.
Fotografija: Razpis je namenjen krepitvi sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z gospodarstvom in negospodarstvom, neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju ter izvajanju prožnih oblik učenja. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Razpis je namenjen krepitvi sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z gospodarstvom in negospodarstvom, neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju ter izvajanju prožnih oblik učenja. FOTO: Jure Eržen/Delo

Javni razpis za pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov je vreden 3,5 milijona evrov, od česar bo Evropski socialni sklad prispeval 2,8 milijona evrov. Tako sporočajo iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, ki je odobrila evropska sredstva za javni razpis.

image_alt
Kadrovske štipendije: Mladih ne prepriča več, če samo kapne v žep

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, z javnim razpisom Projektno delo za pridobitev praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju 2022/2023 zasledujejo cilje spodbujanja prožnih oblik učenja in podpore karierni orientaciji.

Razpis zasleduje cilje spodbujanja prožnih oblik učenja in podpore karierni orientaciji. FOTO: Jure Eržen/Delo
Razpis zasleduje cilje spodbujanja prožnih oblik učenja in podpore karierni orientaciji. FOTO: Jure Eržen/Delo

Konkretne, praktične izkušnje

Razpis je namenjen krepitvi sodelovanja in povezovanja visokošolskega sistema z gospodarstvom in negospodarstvom, neprofitnim sektorjem v lokalnem in regionalnem okolju ter izvajanju prožnih oblik učenja.

»S tem se mladim omogoča pridobivanje konkretnih, praktičnih izkušenj že med izobraževanjem, razvoj znanj za neposredno udejstvovanje pri uresničevanju idej in pridobivanju izkušenj, razvoj podjetnosti, inovativnosti, kreativnega razmišljanja in ustvarjalnosti za večjo zaposljivost ter lažji prehod v delovno okolje,« so zapisali.

Razpis je skladen tudi s Slovensko strategijo pametne specializacije, v kateri so opredeljena za Slovenijo ključna gospodarsko prebojna razvojna področja. FOTO: Peter Giodani
Razpis je skladen tudi s Slovensko strategijo pametne specializacije, v kateri so opredeljena za Slovenijo ključna gospodarsko prebojna razvojna področja. FOTO: Peter Giodani

Slovenska strategijo pametne specializacije

V službi vlade za razvoj in kohezijsko politiko poudarjajo, da z javnim razpisom naslavljajo tudi druge izzive visokega šolstva, kot so sistemsko uvajanje prenosa znanja med visokošolskimi zavodi in delovnim okoljem, večja fleksibilnost in prilagajanje študijskih programov potrebam trga dela ter vzpostavitev dolgoročnega sodelovanja med visokošolskimi zavodi in delovnim okoljem. Razpis je skladen tudi s Slovensko strategijo pametne specializacije, v kateri so opredeljena za Slovenijo ključna gospodarsko prebojna razvojna področja.

Preberite še:

Več iz rubrike