Ste se že pogovarjali z ljubljanskim Ljubom?

A. S. H.
Ljubo z Messengerja ponuja obiskovalcem predloge za eno ali več-dnevne itinerarje po Ljubljani, zanje poišče znamenitosti, kulinarično ponudbo, aktivna doživetja in kulturno ponudbo.  Foto: Jože Suhadolnik/Delo

Obiskovalcem Ljubljane od blizu in daleč je odslej na voljo tudi klepetalni robot Ljubo.

Z njim lahko obiskovalci odkrivajo lepote slovenske prestolnice in se seznanijo s ponudbo mesta. Turizem Ljubljana je to novo platformo za lažje in učinkovitejše komuniciranje z obiskovalci zasnoval kot osebni vodnik po prestolnici.

»Ljubo, program, ki simulira človeški pogovor s pomočjo umetne inteligence, komunicira z uporabniki v angleškem ali italijanskem jeziku, obiskovalci pa se lahko hitro in preprosto povežejo z njim prek Facebookove aplikacije Messenger,« so povedali v Turizmu Ljubljana.

PRIŽIG LUČK V LJUBLJANI:

V petek, 29. novembra, tik pred prvo adventno nedeljo, bodo mestno jedro znova osvetlile praznične lučke, na Bregu, Prešernovem, Pogačarjevem in Kongresnem trgu ter Cankarjevem, Gallusovem in Petkovškovem nabrežju se bodo odprli praznični sejmi, vzdušje v mestu pa bodo decembra poživljale tudi brezplačne prireditve: od Miklavževega sprevoda do Čarobnega gozda v parku Zvezda, in pester nabor koncertov na prostem. Decembrsko dogajanje bodo tudi letos sklenila silvestrovanja na mestnih trgih.


Ljubo z Messengerja ponuja obiskovalcem predloge za eno ali več-dnevne itinerarje po Ljubljani, zanje poišče znamenitosti, kulinarično ponudbo, aktivna doživetja in kulturno ponudbo. Vsebine klepetalnega robota pa bodo pri Turizmu Ljubljana, so zapisali, na podlagi spremljanja odzivov uporabnikov nadgrajevali in tako izboljševali uporabniško izkušnjo.

Več iz rubrike