Športne stave pod nadzorom umetne inteligence!

Bi lahko umetna inteligenca ozdravila odvisnost od iger na srečo?
Fotografija: Zagotavljanje informacij, ki igralcem omogočajo, da vedo, koliko zapravijo v daljšem časovnem obdobju, je močno orodje, ki ustvarja dobro voljo, pozitivno lastništvo blagovne znamke in boljše končne prihodke iz trajnostnega igranja FOTO: Delo
Odpri galerijo
Zagotavljanje informacij, ki igralcem omogočajo, da vedo, koliko zapravijo v daljšem časovnem obdobju, je močno orodje, ki ustvarja dobro voljo, pozitivno lastništvo blagovne znamke in boljše končne prihodke iz trajnostnega igranja FOTO: Delo

Sklenitev športne stave ali vključitev v spletno igro še nikoli ni bila enostavnejša. Razvoj pametnih telefonov in tehnologij mobilnih aplikacij vam omogoča, da igrate igro s katerekoli lokacije, celo iz udobja lastnega doma.

Z naraščanjem mobilnih stav postajajo problematične igre na srečo pomembna skrb gospodarstvenikov inzdravstvenih delavcev. Za večino ljudi so igre na srečo oblika zabave, pri kateri igralci nadzorujejo svoj čas in denar, ampak igranje na srečo lahko hitro postane zelo problematično in ima lahko resne posledice.

Lastniki stavnic se zavedajo, da morajo biti proaktivni in zato vlagajo v inovativne tehnologije, da bi dosegli igralce, ki kažejo znake problematičnega igranja iger na srečo. Naložbe v nove tehnologije so ključnega pomena za dolgoročno zdravje industrije.

Kakšni so podatki?

V prvem četrtletju leta 2022 so mobilne športne stave in iGaming ustvarili 2,79 milijarde dolarjev prihodkov, kar je skoraj 20 % vseh prihodkov od iger na srečo. Mobilne športne stave so predstavljale 1,58 milijarde dolarjev.

Za prireditelje iger na srečo je večja baza uporabnikov povezana tudi z večjo odgovornostjo. Če tvegano obnašanje ostane nenadzorovano, bodo to za ponudnike iger na srečo pomenilo precejšnje stroške v obliki negativnega ugleda blagovne znamke, strožjih predpisov in večjega nezadovoljstva pri izkušnjah igralcev.

FOTO: Delo
FOTO: Delo

Programi odgovornega igranja so dober začetek, vendar preveliko breme za varno igranje iger na srečo, ki ga nosi igralec, ne bo dovolj, da bi zakonodajalcem in javnosti zagotovili, da je industrija proaktivna. Z inovativnimi tehnologijami, kot je umetna inteligenca, imajo upravljavci dostop do več podatkov, kar jim omogoča, da vključijo igralce in jih opozorijo na morebitne znake problematičnega igranja.

image_alt
Zadeli so na loteriji, nato pa denar zapravili za te stvari

Zaščita igralcev

Predstavljajte si novega uporabnika, ki se prijavi v račun za športne stave. V prvem mesecu izgubi 1000 dolarjev in se hitro odloči, da je čas, da preneha staviti in da ne bo nikoli več stavil. Primerjajte to z igralcem, ki v treh letih stavi 500 dolarjev na leto. Ta igralec je seveda bolj donosen kot nekdo, ki igra preveč, saj je dosleden in zvest ter je svoje stave uskladil s svojim osebnim proračunom.

Boljše razumevanje igralcev in njihovega vedenja omogoča upravljavcem, da z njimi učinkoviteje komunicirajo glede njihovega igranja, vključno z deljenjem informacij o njihovih igralskih navadah. Zagotavljanje informacij, ki igralcem omogočajo, da vedo, koliko zapravijo v daljšem časovnem obdobju, je močno orodje, ki ustvarja dobro voljo, pozitivno lastništvo blagovne znamke in boljše končne prihodke iz trajnostnega igranja.

Več iz rubrike