Slovenija: Za sanjsko službo prišlo skoraj 16.000 prijav

Skoraj 16.000 Slovenk in Slovencev se je prijavilo na razpis za sanjsko službo, kjer so za osem ur spanja ponujali tisočaka.
Fotografija: Na "sanjski" razpis se je prijavilo skoraj 16.000 Slovenk in Slovencev.
Odpri galerijo
Na "sanjski" razpis se je prijavilo skoraj 16.000 Slovenk in Slovencev.

V luči svetovnega dneva spanja, ki ga obeležujemo 15. marca, je podjetje, ki upravlja z blagovno znamko Dormeo, dva tedna prej iskalo poklicnega spalca, ki je za 8 delovnih ur spanja dobil 1.000 evrov.

Tanja Rojc je prva Slovenka, ki je za 1000 evrov spala kar osem ur. Foto: Arhiv podjetja
Tanja Rojc je prva Slovenka, ki je za 1000 evrov spala kar osem ur. Foto: Arhiv podjetja
Marketinško izredno odmevna akcija je v adremo Studia Moderna dodala kar 15.237 prijavljenih z vsemi zahtevanimi osebnimi podatki, med katerimi je bila na podlagi vprašalnika, ki so ga kandidati izpolnili ob prijavi ter na podlagi intervjuja, na katerega so povabili ožji krog kandidatov, izbrana Tanja Rojc.
 
Njena glavna naloga je bila, da je na svetovni dan spanja beležila svojo spalno izkušnjo in potem ponudila svoje predloge za še boljše spanje in spopadanje z različnimi motnjami, ki nas ovirajo pri kakovostnem spancu. Tanja Rojc je tako postala prva slovenska spalna zmagovalka in ena od vseh, ki so na svetovni dan spanja opozorili na pomen kakovostnega spanja v 15 državah.

Več iz rubrike