Slovenija se bo prvič zadolžila na Japonskem

Ljudske obveznice naj bi po napovedih ministra za finance izdali še letos.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Slovenski kapitalski trg je trenutno po razvitosti neslavno zadnji v Evropi, na ministrstvu za finance pa načrtujejo spremembe z nedavno sprejeto vladno strategijo razvoja trga kapitala do leta 2030. »Že leta 2025 ali 2026 pričakujem zelo jasne rezultate. Znotraj Evrope želimo postati ena od treh najbolj naprednih držav na tem področju, kot so zdaj, recimo, baltske države,« je ambiciozno napovedal minister za finance Klemen Boštjančič na dogodku Dnevi slovenskega kapitalskega trga, ki ga organizira agencija za trg vrednostnih papirjev.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.