Si sploh upamo oglaševati Slovenijo na kitajskem trgu? (VIDEO)

O čem pišemo v jutrišnji številki poslovnega tednika Svet kapitala ...
Fotografija: Nekatera podjetja že zaznavajo trend povečanja prihodov kitajskih turistov in turistov iz drugih azijskih držav, vendar večina vpašanih še nima izkušenj s kitajskimi gosti. Foto: A. S. H.
Odpri galerijo
Nekatera podjetja že zaznavajo trend povečanja prihodov kitajskih turistov in turistov iz drugih azijskih držav, vendar večina vpašanih še nima izkušenj s kitajskimi gosti. Foto: A. S. H.

V zadnjem času je na ljubljanskih ulicah povečano število turistov, zlasti iz azijskih držav. Po podatkih Slovenske turistične organizacije je samo v prvi polovici leta Slovenijo obiskalo več kot 55.000 kitajskih turistov, kar je več kot 30 odstotkov kot prejšnje leto. Pa bi bili pripravljeni Slovenci vlagati v promocijo Slovenije tudi na Kitajskem? Polovica podjetij ni naklonjena temu, zakaj, preberite že jutri v novi številki Sveta kapitala in točno na tej spletni strani.

Pišemo tudi o poslovanju večjih okoliških pristanišč; v Kopru, Benetkah, Trstu, Reki in Raveni. Samo Luka Koper na leto prepelje več kot 100.000 potnikov in več kot 22.000 milijonov ton tovora. Pristanišča pa bodo imela ob napovedih, da se bo v naslednjih letih močno razvil trg na afriški celini, še pomembnejšo vlogo. Jo bodo znala izkoristiti?

 


V pogovoru z ustanoviteljem in direktorjem laboratorija za umetno inteligenco in vodjo raziskovalne skupine za strojno inteligenco v Siemensu Ullijem Waltingerjem, nam je postalo jasno, da bolj ko postaja svet kompleksen, bolj zahtevamo njegove poenostavitve. »Mislim, da ni vprašanje, ali in kako uveljaviti vrednote v algoritmu. Raje bi razmišljal v smeri, kako poskrbeti, da bodo tehnološki sistemu učinkoviti, njihovi učinki pa bodo kot takšni izražali vrednote podjetij, ljudi, lokalnega okolja, držav.«

Podrobneje pišemo tudi o pametnih mestih, ki so tako blizu, a hkrati tako daleč; pa o pisarnah, ki so lahko tudi zlate kletke brez zraka in miru za delo; dotaknili pa smo se tudi zanimive teme o ženskah, ki na delovnem mestu sicer uživajo v svoji polni moči, ki za trenutek ali dva pade ob nenadnem pojavu simptoma menopavze. Kako sta se z obdobjem menopavze soočili igralka Zvezdana Mlakar in pisateljica Milena Miklavčič, preverite že jutri v videozgodbi Sveta kapitala.

                       Ker vam privoščimo dobro branje. ǀ Svet kapitala. 

Več iz rubrike

aktualno

Moravske Toplice se utapljajo v turističnih bonih

V Pomurju je ta hip zasedenost turističnih zmogljivosti skoraj stoodstotna, daleč največ turističnih bonov pa so unovčili v občini Moravske Toplice, ki v državnem merilu zaostaja le za Portorožem in …

aktualno

Najbolj skriti in podcenjeni otoki nedaleč od Slovenije

Odsev kristalno čiste turkizne vode, prelepe neokrnjene plaže, brez gneče turistov, prečudoviti sončni zahodi in še več, lahko doživite otokih ne prav daleč stran od Slovenije.

aktualno

Zdrs v recesijo: V Španiji skoraj 5 milijonov brezposelnih oseb

Koronavirusna kriza je v Španiji samo v drugem četrtletju terjala več kot milijon delovnih mest, večinoma v storitvenem in turističnem sektorju.

aktualno

Veliki Britaniji po izstopu iz EU grozi agrokemična apokalipsa

Zaradi brexita je nastal vrtinec sporov med okoljevarstveniki, državnimi regulatorji in agrokemičnimi korporacijami; več je tudi kriminalnih aktivnosti.

Komentarji: