Se lahko Depp za odškodnino obriše pod nosom?

Medtem ko je Depp po sojenju zmago proslavil s prijatelji v prestižni indijski restavraciji, se Heardova ukvarja z vprašanjem, kako bo plačala odškodnino.
Fotografija: Zvezdnik bo po njegovih besedah končno spet zaživel. Foto: EVELYN HOCKSTEIN/Reuters
Odpri galerijo
Zvezdnik bo po njegovih besedah končno spet zaživel. Foto: EVELYN HOCKSTEIN/Reuters

Zvezdnik filmov Pirati s Karibov je nedavno dobil več milijonsko tožbo proti svoji nekdanji ženi Amber Heard, zdaj pa odvetnica slednje trdi, Depp verjetno odškodnine ne bo dobil.

image_alt
Kakšna je notranjost prestižne vile Leonarda DiCapria?

Spomnimo, Amber Heard je v članku za Washington Post leta 2018 namigovala, da jo je Depp zlorabljal, in čeprav ga ni imenovala, naj bi njene obtožbe vplivale na Deppovo delo in ugled na splošno.

Po nekaj tedenskem sojenju je sodišče Heardovo obtožilo kleveta v vseh treh točkah in ji naložilo, da svojemu bivšemu možu plača 10 milijonov odškodnine in dodatnih pet milijonov kazenske odškodnine, ki jo je kasneje sodnik znižal na 350.000 dolarjev.

Razburkano sojenje je na neki točki razdelilo javnost. Foto: EVELYN HOCKSTEIN/REUTERS
Razburkano sojenje je na neki točki razdelilo javnost. Foto: EVELYN HOCKSTEIN/REUTERS

Heardova sama je dobila dva milijona dolarjev odškodnine, potem ko je dokazala eno od svojih nasprotnih tožb, s čimer se je skupni dolg do njenega nekdanjega zakonca po podatkih tujih medijev povečal na 8,35 milijona dolarjev.

Heardova se namerava pritožiti

Medtem ko je Depp po sojenju zmago proslavil s prijatelji v prestižni indijski restavraciji v Birminghamu, se je odvetnica Heardove, Elaine Bredehoft začela pojavljati v različnih pogovornih oddajah, kjer je trdila, da njena stranka verjetno ne bo mogla plačati odškodnine.

Odvetnica je na vprašanje voditeljice oddaje Today Savannah Guthrie, ali lahko Heard plača Deppu 8,35 milijona dolarjev, odgovorila: »Oh ne. Absolutno ne.«

image_alt
Resnica

Čeprav finančni status Heardove ni jasen, je njena odvetnica med zaključnimi besedami sojenja razkrila, da je njena stranka samo sodnih stroškov nabrala za več kot 6 milijonov dolarjev.

Leta 2016 je sicer ob ločitvi prejela 7 milijonov poravnave, vendar naj bi bila ta sredstva razdeljena kot donacije različnim organizacijam.

Po mnenju poznavalcev obstaja več poti, po katerih bi se lahko Heardova izognila vsaj delnemu plačilu, kar pa bi lahko povzročilo dodatne pravne stroške, navaja CBS. Eden od načinov je pritožba na sodbo, za katero naj bi se po besedah Bredehoftove Heardova tudi odločila.

image_alt
Srečni bogataši

Več iz rubrike