Se boste udeležili predavanj na mednarodnem tednu osveščanja o prevarah?

Začenja se mednarodni teden osveščanja o prevarah, ki poteka pod okriljem Združenja preizkušenih preiskovalcev prevar. V družbi Deloitte Slovenija bodo ob tej priložnosti organizirali okrogle mize, panele in druge dogodke, na katerih bo do petka govora o različnih dejavnostih za spodbujanje usposabljanja in izobraževanja za boj proti prevaram.
Fotografija: Cilj tedna osveščanja o prevarah je informiranje javnosti in sodelovanje ključnih deležnikov na področju prevar, pa tudi soočanje s problematiko in preventivno ravnanje na tem področju. Pixabay
Odpri galerijo
Cilj tedna osveščanja o prevarah je informiranje javnosti in sodelovanje ključnih deležnikov na področju prevar, pa tudi soočanje s problematiko in preventivno ravnanje na tem področju. Pixabay

Deloitte Slovenija je dogodke ob tednu osveščanja o prevarah organizirala že lani. Tudi letos bodo na njih osvetljevali finančne prevare, ki posameznike, davkoplačevalce, podjetja in skupnosti vsako leto stanejo na milijarde evrov. Posebno pozornost bodo posvetili obravnavi finančnega kriminala, pranju denarja in razvoju finančne forenzike.
Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor, podpira pa ga tudi več fakultet, združenj in drugih institucij.
Posebno pozornost bodo organizatorji namenili študentom, ki jim bodo že v začetku tedna namenjena predavanja na temo mladi in korupcija. Povabili jih bodo k izpolnjevanju ankete o dojemanju prevar in korupcije ter kriterijih določanja (proti)koruptivnega vedenja študentov, sodelovali pa bodo lahko tudi na tekmovanju za najboljši video na temo korupcije.Kot so poudarili v Deloitte Slovenija, je področje prevar še vedno premalo poudarjeno, pomembnost njihovega preprečevanja pa se premalo izpostavlja. Cilj tedna je informiranje javnosti in sodelovanje ključnih deležnikov na področju prevar, pa tudi soočanje s problematiko in preventivno ravnanje na tem področju.
V ta namen so pridruženi partnerji podpisali skupno izjavo o sodelovanju, s podpisom katere si delijo skupen cilj spodbujanja izmenjave najboljših praks in osveščanja interesnih skupin z željo po zmanjšanju negativnih učinkov prevar, korupcije in drugih vrst gospodarskega kriminala v lokalnem okolju.


Intervju z izvršno direktorico in odgovorno partnerico pri Deloitte Slovenija Barbaro Žib­ret Kralj: "Zaostrujemo kreditiranje, namesto da bi zahtevali odgovornost"


PREDAVANJA:
 • Mladi in korupcija
 • Sledi denarju
 • Interne prevare 
 • Otvoritvena slovesnost 
 • Korupcijska tveganja pri izvajanju investicijskih projektov
 • Osrednja konferenca
 • Goljufije v zdravstvu in problem korupcije v sistemu javnega naročanja  
 • Adriatic Financial Crime akademija
 • DAC 6: Nova pravila o razkrivanju davčnih storitev - čezmejni aranžmaji, o katerih se poroča: Kaj nas čaka?
 • Kibernetska varnost in mobilno poslovanje - seminar
 • Vloga NS v procesu preprečevanja korupcije
 • Prevare v gospodarstvu – kako obvladovati tveganja, da do prevar ne bi prišlo


 

Več iz rubrike