Rolls Royce izdelal najdražji avtomobil na svetu

Rolls Royce je izdelal novi avtomobil, ki je vreden 29 milijonov dolarjev. Prvega naj bi naročila znana zvezdnica.
Fotografija: Rolls Royce je za izdelavo izvenserijskega avtomobila potreboval 4 leta. Foto: Rolls Royce
Odpri galerijo
Rolls Royce je za izdelavo izvenserijskega avtomobila potreboval 4 leta. Foto: Rolls Royce

Rolls Royce je pred kratkim predstavil nov avtomobil, izdelan posebej po želji stranke. Ime Boat Tail naj bi dobil po seriji redkih Rollsov iz dvajsetih let. Najbolj atraktiven del avta je zašiljen zadek, ki posnema luksuzne gliserje. V notranjosti se skriva oprema za piknik z dvema hladilnikoma, a to ni edina luksuzna lastnost, ki nekako opravičuje visoko ceno avtomobila.
 

Uradna cena še ni znana


Uradna cena najdražjega avtomobila na svetu še ni znana, a naj bi se, po poročanju tujih medijev vrtela okrog 29 milijonov dolarjev. Avtomobil, čigar paneli skoraj 6 metrov dolge karoserije so izdelani ročno, naj bi izdelovali kar 4 leta. Izdelali so samo tri primerke, enega pa naj bi naročila znana glasbenica Beyonce.
image_alt
Zagreb kot eno prvih mest s samovozečimi električnimi taksiji

Modra barva z vgrajenimi kristalčki


Čeprav še vedno ohranja obliko Rolls Roycea, je estetika Boat Taila popolnoma prilagojena željam naročnika. Izdelan je v posebnem odtenku modre barve z vgrajenimi kovinskimi in kristalnimi kosmiči. Ročno poslikan pokrov prehaja iz modre v črno barvo, enaka dvobarvna shema pa je tudi v notranjosti avtomobila.
 

Vrhunsko izdelana notranjost


Notranjost je oblazinjena z usnjem, ki izvira iz kož alpskih krav iz Bavarske, sedeži pa imajo plast, ki odbija kapljice tekočine. Armaturna plošča je iz črnega furnirja Caleidolegno, medtem ko so številčnice za instrumente okrašene z vzorci »Guilloche«, ki jih najdemo tudi v vrhunskih urah.
image_alt
Pošta Slovenije preizkusila dostavo pošiljke z dronom

Armaturno ploščo krasi švicarska ura


V sodelovanju s švicarskim urarjem Bovet, je Rolls Royce ustvaril dve uri, »zanjo« in »zanj«, ki sta bili zasnovani in razviti vzporedno z Boat Tailom, kar so opisali kot dosežek, ki ni bil realiziran v nobeni drugi panogi. Ura se lahko sname z roke in vstavi v režo na armaturni plošči, ki nato služi kot avtomobilska ura.
Najbolj atraktiven je zadek avtomobila, ki se dvigne v obliki metulja, pod pokrovom pa se skriva luksuzna oprema za piknik. Foto: STUART MCDILL/REUTERS
Najbolj atraktiven je zadek avtomobila, ki se dvigne v obliki metulja, pod pokrovom pa se skriva luksuzna oprema za piknik. Foto: STUART MCDILL/REUTERS

Zadek se odpre v obliki metulja


Boat Tail je kabriolet z mehko platneno streho, ta pa se lahko ročno upravlja. Čeprav je v osnovi ohranil nekaj potez phantoma, ima več kot 1800 sestavnih delov. Pokrit je z modro barvo z vgrajenimi kristalnimi kosmiči, armaturna plošča pa je iz najbolj kvalitetnega lesa. Zadek, ki se odpre v obliki metulja, skriva dva hladilnika in ostalo luksuzno opremo za piknik, tudi dva zložljiva stola in senčnik.
 
Rolls Royce je z izdelavo super luksuznega avtomobila presegel pomen luksuza, pravijo poznavalci. Zasoljeno ceno opravičujejo z dejstvom, da je izdelava izvenserijskega avtomobila trajala 4 leta in da je vsak del posebno zasnovan po želji kupca. Beyonce nakupa prvega izmed treh primerkov Boat Taila sicer uradno še ni potrdila.

Več iz rubrike