Rast se umirja, geopolitična tveganja pa povečujejo

Z guvernerjem Banke Slovenije Boštjanom Vasletom o ključnih sporočilih z zasedanja Mednarodnega denarnega sklada in Svetovne banke v Marakešu.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite: 

Kako guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle vidi najpomembnejši sporočili s svetovnega finančnega vrha? Kakšne so lahko ekonomske posledice vojne v Izraelu? Kako velik izziv za našo fiskalno politiko je dejstvo, da je slovenska inflacija precej višja od povprečja v območju evra? Koliko dvigov obresti ECB še lahko pričakujemo? 

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.