Objavljen je težko pričakovan seznam najbogatejših Američank

Znana je lestvica 100 najbogatejših Američank v letu 2020. Katere ženske so se uvrstile na prva mesta? Katere so se na ta seznam letos uvrstile prvič?
Fotografija: Forbes že šesto leto zapored predstavlja seznam najbogatejših Američank. FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
Forbes že šesto leto zapored predstavlja seznam najbogatejših Američank. FOTO: Shutterstock

Forbes je že šesto leto zapored pripravil lestvico 100 najbogatejših Američank, ki so si svoj uspeh priborile same. Njihov starostni razpon je precejšen, saj imajo od 23 do 94 let, ocenjena vrednost njihovega skupnega premoženja pa znaša kar 90 milijard evrov.
 

Prvo mesto osvojila Diane Hendricks, drugo Judy Faulkner


Na prvem mestu se je že tretje leto zapored znašla Diane Hendricks, ustanoviteljica podjetja ABC Supply. Podjetje se je razvilo v enega največjih ameriških veletrgovskih distributerjev strešnih kritin in oken. Njeno premoženje je ocenjeno na osem milijard. Na drugo mesto se je uvrstila Judy Faulkner, ki je leta 1979 ustanovila podjetje za medicinsko dokumentacijo Epic. Njeno premoženje znaša 5,5 milijarde evrov.
Ustanoviteljica podjetja ABC Supply Diane Hendricks je že tretje leto zapored najbogatejša Američanka.
Ustanoviteljica podjetja ABC Supply Diane Hendricks je že tretje leto zapored najbogatejša Američanka.

 

Novinke na lestvici v letu 2020


V letošnjem letu so se na seznamu najbogatejših Američank znašle tudi nekatere novinke.
  • Rihana
Uvrstila se je na 33. mesto lestvice, njena neto vrednost je ocenjena na 600 milijonov dolarjev. Ima lastno kozmetično linijo Fenty Beauty, ki je postala pravi hit. Je tudi solastnica linije za spodnje perilo Savage x Fenty, ima pa tudi svojo fundacijo Clara Lionel, ki jo je poimenovala po svojih starih starših.


 
  • Whitney Wolfe Herd
Whitney Wolfe Herd se je uvrstila na 39. mesto Forbesove lestvice. Novembra 2019 je ustanovila spletno stran za zmenkarije Bumble, ki se je sprva imenovala MagicLab. Njeno premoženje je ocenjeno na 575 milijonov dolarjev.
  • Donna Carpenter
Donna se je uvrstila na 44. mesto lestvice najbogatejših Američank leta 2020. Vrednost njenega premoženja se ocenjuje na 530 milijonov dolarjev. Uspešno podjetje Burton je ustanovila skupaj z možem Jakom Burtanom Carpenterjem, ki pa je lansko leto umrl. Dejavnost podjetja je prodaja opreme in oblačil za deskanje na snegu.
  • Gwynne Shotwell
Gwynne Shotwell se uvršča na 72. mesto lestvice. Zaposlena je v podjetju Elona Muska, SpaceX, in tam zavzema eno najpomembnejših funkcij. Podjetje je letos izredno uspešno poslovalo. Shotwellino premoženje se ocenjuje na 290 milijonov evrov.
Med novinkami na lestvici je tudi Rihana, za las pa je seznam ujela še Kris Jenner. FOTO: Eduardo Munoz/Reuters
Med novinkami na lestvici je tudi Rihana, za las pa je seznam ujela še Kris Jenner. FOTO: Eduardo Munoz/Reuters
  • Kelly Steckelberg
Uvrstila se je na 78. mesto, njeno premoženje pa se ocenjuje na 255 milijonov evrov. V preteklih letih je bila na področju financ zaposlena v podjetjih Cisco's Webex in Zoosk. Leta 2017 se je zaposlila v Zoom Video Communications kot vodja finančne pisarne. Zoomovi prihodki v času epidemije skokovito naraščajo.
  • Kris Jenner
Kris Jenner je za las ujela mesto na Forbesovi lestvici, saj se je uvrstila na 92. mesto. Njeno premoženje se ocenjuje na 190 milijonov evrov. Kris je menedžerka imperija Kardashian-Jenner. Zadolžena je tudi za organizacijo oddaje Keeping Up with Kardashians in od vsake epizode zasluži okoli 100.000 ameriških dolarjev.

Več iz rubrike