Policija iz smetnjaka rešila 280.000 evrov vredno sliko

Dragocena slika nadrealista Yvesa Tanguya se je znašla v zabojniku za odpadni papir. Lastnik jo je iz nejasnih razlogov preprosto pozabil. Slika bi bila skoraj uničena.
Fotografija: Glavni detektiv Michael Dietz s sliko slikarja Yvesa Tanguya. Foto: Policija Düsseldorf
Odpri galerijo
Glavni detektiv Michael Dietz s sliko slikarja Yvesa Tanguya. Foto: Policija Düsseldorf

Dragocene »smeti« na letališču Düsseldorf v Nemčiji: V zabojniku za odpadni papir je bila najdena slika francoskega slikarja in nadrealista Yvesa Tanguya, ocenjena na 280.000 evrov. Kot je v četrtek sporočila Nemška policija, slika pripada moškemu, ki je konec novembra letel iz Düsseldorfa v Tel Aviv. Na potovanju v izraelsko mesto je pozabil na dragoceno umetniško delo.
 

Pri prijavi pozabil na dragoceno sliko


Slika nadrealista Yvesa Tanguya, ki jo je poslovnež pozabil na letališču. Foto: Policija Düsseldorf
Slika nadrealista Yvesa Tanguya, ki jo je poslovnež pozabil na letališču. Foto: Policija Düsseldorf
Iz nejasnih razlogov je moški ob prijavi preprosto pozabil kartonsko škatlo velikosti 40 x 60 centimetrov s sliko. Šele pozneje je opazil, da je na blagajni pozabil dragoceno ročno prtljago. Nato je iz Izraela skušal ugotoviti, kaj se je medtem zgodilo s sliko in kje je – a je bilo iskanje sprva neuspešno. Angažiral se je tudi nečak, ki živi v Belgiji, in pomagal pri iskanju izgubljenega umetniškega dela, poroča nemški Die Welt.
 

Slika, ki je stala 280.000 evrov, je izginila


A ker oba preprosto nista mogla izvedeti ničesar o tem, kje je slika, na katero je poslovnež po naključju pozabil, se je nečak odpravil na letališče Düsseldorf. Tam je policijski postaji prijavil izgubo. Odgovorni pooblaščenec je začel preiskavo.

Sliko so rešili iz smetnjaka


Preiskovalec je končno stopil v stik s čistilnim podjetjem, odgovornim na letališču. Ker je bila slika v kartonski škatli, so na letališču v Düsseldorfu natančneje pregledali zabojnik za odpadni papir. Na srečo, ker je bila dragocena slika dejansko tam.

Sliko, ki so jo na srečo našli, so v sredo zvečer predali nečaku. Po tej grozoti, bo lastnik sliko verjetno še toliko bolj cenil. 

Več iz rubrike