Policija iz smetnjaka rešila 280.000 evrov vredno sliko

Dragocena slika nadrealista Yvesa Tanguya se je znašla v zabojniku za odpadni papir. Lastnik jo je iz nejasnih razlogov preprosto pozabil. Slika bi bila skoraj uničena.
Fotografija: Glavni detektiv Michael Dietz s sliko slikarja Yvesa Tanguya. Foto: Policija Düsseldorf
Odpri galerijo
Glavni detektiv Michael Dietz s sliko slikarja Yvesa Tanguya. Foto: Policija Düsseldorf

Dragocene »smeti« na letališču Düsseldorf v Nemčiji: V zabojniku za odpadni papir je bila najdena slika francoskega slikarja in nadrealista Yvesa Tanguya, ocenjena na 280.000 evrov. Kot je v četrtek sporočila Nemška policija, slika pripada moškemu, ki je konec novembra letel iz Düsseldorfa v Tel Aviv. Na potovanju v izraelsko mesto je pozabil na dragoceno umetniško delo.
 

Pri prijavi pozabil na dragoceno sliko


Slika nadrealista Yvesa Tanguya, ki jo je poslovnež pozabil na letališču. Foto: Policija Düsseldorf
Slika nadrealista Yvesa Tanguya, ki jo je poslovnež pozabil na letališču. Foto: Policija Düsseldorf
Iz nejasnih razlogov je moški ob prijavi preprosto pozabil kartonsko škatlo velikosti 40 x 60 centimetrov s sliko. Šele pozneje je opazil, da je na blagajni pozabil dragoceno ročno prtljago. Nato je iz Izraela skušal ugotoviti, kaj se je medtem zgodilo s sliko in kje je – a je bilo iskanje sprva neuspešno. Angažiral se je tudi nečak, ki živi v Belgiji, in pomagal pri iskanju izgubljenega umetniškega dela, poroča nemški Die Welt.
 

Slika, ki je stala 280.000 evrov, je izginila


A ker oba preprosto nista mogla izvedeti ničesar o tem, kje je slika, na katero je poslovnež po naključju pozabil, se je nečak odpravil na letališče Düsseldorf. Tam je policijski postaji prijavil izgubo. Odgovorni pooblaščenec je začel preiskavo.

Sliko so rešili iz smetnjaka


Preiskovalec je končno stopil v stik s čistilnim podjetjem, odgovornim na letališču. Ker je bila slika v kartonski škatli, so na letališču v Düsseldorfu natančneje pregledali zabojnik za odpadni papir. Na srečo, ker je bila dragocena slika dejansko tam.

Sliko, ki so jo na srečo našli, so v sredo zvečer predali nečaku. Po tej grozoti, bo lastnik sliko verjetno še toliko bolj cenil. 

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: