Podravka prejela 400.000 evrov podpore za razvoj inovativnih izdelkov

Hrvaška Podravka je prejela finančno podporo za vključitev v raziskovalni projekt, ki ga sofinancira Evropska unija.
Fotografija: Vodilno hrvaško živilsko podjetje je pridobilo evropska sredstva.  FOTO: Podravka
Odpri galerijo
Vodilno hrvaško živilsko podjetje je pridobilo evropska sredstva.  FOTO: Podravka

Kot poroča Croatia Week, je vodilno hrvaško živilsko podjetje Podravka prejelo nepovratna sredstva v višini treh milijov kun oziroma nekaj več kot 400.000 evrov za razvoj inovativnih izdelkov iz stranskih proizvodov, ki nastajajo med postopkom predelave zelenjave.

FOTO: Gettyimage
FOTO: Gettyimage
Sredstva so bila dodeljena v okviru izvajanja raziskovalnega projekta, ki je sofinanciran s strani Evropske unije. Podravka bo sicer za izvajanje navedenega projekta potrebovala nekaj več kot 900.000 evrov sredstev.

Omenjeni raziskovalni projekt se bo predvidoma izvajal do leta 2022, sofinancira pa ga Evropski sklad za regionalni razvoj. Projekt je usmerjen v inovativno in tehnološko učinkovite postopke ločevanja s hranili bogatih bioloških odpadkov, ki nastajajo tekom predelave zelenjave v Podravkini tovarni Kalnik v Varaždinu. Namen je pri tem razviti nove in inovativne živilske izdelke.


Jasmina Ranilović, vodja Podravkinega oddelka za raziskave in razvoj, je povedala, da je to prvi Podravkin projekt, ki se sofinancira z evropskimi sredstvi.  
 

Več iz rubrike