Planica piše zgodovino z NFT projektom v smučarskih poletih

OK Planica je v sklopu dogodka Planica 2022 pripravila poseben projekt z uvedbo NFT unikatnih digitalnih umetniških del s podobami smučarskih skakalcev.
Fotografija: Planica NFT 2022
Odpri galerijo
Planica NFT 2022

OK Planica je za promocijo FIS svetovnega pokala v smučarskih poletih Planica 2022, ki se začne v četrtek, pripravila poseben projekt z uvedbo NFT (Non-fungible tokens) unikatnih digitalnih umetniških del s podobami smučarskih skakalcev. Prvič v zgodovini zimskih športov poteka dražba za NFT kolekcijo ilustracij najboljših smučarskih skakalcev. V prvih treh dneh so zbrali prek 20.000 evrov. Vsa zbrana sredstva bodo namenjena športu.

image_alt
Največja grožnja za naslednje generacije

Planica je prizorišče, ki s premikanjem mej že od nekdaj piše zgodovino. Tam so bili doseženi prvi skok čez 100 metrov in prvi skok, daljši od 200 metrov. Tokrat nove standarde dosega s projektom NFT Planica 2022, v katerem so združeni vrhunski šport, kriptovalute in digitalna umetnost.

OK Planica je za promocijo Planice 2022 svetovnega pokala v smučarskih skokih združila tri področja v vznemirljiv, svež in izjemno aktualen projekt, ki daje smučarskim skakalcem novo odskočno desko za skok iz analognega v digitalni svet. Planica 2022 glas o dogodku razširja z uvedbo NFT-jev, unikatnih digitalnih umetniških del s podobami smučarskih skakalcev, ki bodo nastopili na tej tekmi svetovnega pokala. 

Planica NFT
Planica NFT

V treh dneh zbrali več kot 22.000 evrov

Ljubitelji športa in navdušenci nad najnovejšim trendom v kripto svetu bodo lahko svoje zbirateljske NFT-je kupili na spletni dražbi, ki bo potekala tudi v času dogodka v Planici do konca tedna 27. marca 2022 do 12. ure. Otvorili so jo v petek, 18. marca, in v samo treh dneh zbrali že več kot 22.000 evrov. Vsa sredstva, zbrana na dražbi, bodo namenjena športnikom, njihovim nacionalnim smučarskim organizacijam in organizacijskemu komiteju Planice v delitvi po tretjinah.

Unikatni NFT- ji smučarskih skakalcev, ki bodo nastopili v Planici 2022, so sicer delo priznanega ilustratorja Mitje Bokuna, ki jih je ustvaril posebej za projekt NFT Planica 2022. Projekt so pognali na Smučarski zvezi Slovenije, kjer so v sodelovanju s podjetjem Kalmia skupaj postavili koncept in izvedbo, podjetje Iconomi pa je postalo glavni partner z izjemno vsebinsko aktivacijo. Ilustracije najboljših skakalcev je mogoče kot NFT kupiti oz. se zanje potegovati na dražbi na naslednjem spletnem mestu.

image_alt
Najbogatejši športniki na svetu in njihovo premoženje

Več iz rubrike