Outfit 7 prodan za milijardo dolarjev

Outfit7 prodan: podjetje v lasti najbogatejših Slovencev za milijardo dolarjev kupil azijski konzorcij United Luck
Fotografija: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Tomi Lombar

Družba Outfit 7, doslej v večinski lasti najbogatejših Slovencev Ize in Sama Logina, je bila za milijardo dolarjev v celoti prodana azijskemu konzorciju, ki ga zastopa holding United Luck Group, so nam odgovorili iz ameriške družbe Uproar PR, ki zastopa Outfit 7. Finančni svetovalec pri "slovenskem poslu leta" je bila banka Goldman Sachs, pravni svetovalec pa družba Taylor Wessing LLP.

Outfit7, kreator izjemno uspešne franšize govorečega mačka Toma in prijateljev (Talking Tom and Friends) je sicer tržni lider na področju družinske zabave. Uporabniki po vsem svetu so to aplikacijo doslej naložili s spleta kar 5,6-milijardkrat, vsak mesec pa se z njo zabava 300 milijonov aktivnih igralcev.

Zakonca Login, ustanovitelja in daleč največja, približno 60-odstotna lastnika podjetja Outfit7, ki ima izpostave v Veliki Britaniji, Sloveniji, na Kitajskem in na Cipru, sta se v zadnjih treh letih prepričljivo uvrstila na sam vrh lestvice najbogatejših Slovencev revije Manager.

Več na Delo.si

Več iz rubrike

aktualno

V Zrečah in na Rogli zadovoljni s turističnimi boni

Podjetje Unitur je zadovoljno s poletno sezono v Termah Zreče in na Rogli, saj se je veliko Slovencev odločilo izkoristiti turistične bone v njihovih destinacijah.

aktualno

Direktor Turizma Bohinj: Ni nas treba učiti, kako naj delamo in nam očitati, da…

Direktor Turizma Bohinj Klemen Langus izpostavlja potrebo po uravnoteženosti med lokalnim okoljem in turizmom, ki je v tem oziru lahko zgolj na drugem mestu.

aktualno

Izola, Portorož, Piran: Nabito polne plaže; prostora zmanjkuje

Slovenske obalne destinacije so zadovoljne s turističnim obiskom v prvem delu poletne sezone.

aktualno

Britanskemu trgu dela grozi črn konec leta

Številni zaposleni Britanci bi lahko s koncem vladne podpore izgubili službo. Britanski ekonomisti opozarjajo na brezno brez dna.

Komentarji: