Kdo so novi nadzorniki Luke Koper - sestali se bodo še ta mesec

Počasnost pri vlaganjih eden od razlogov za odpoklic Matozove ekipe. Podjetje mora pospešiti investicije.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Luka Koper ima pet novih nadzornikov. Na včerajšnji skupščini delničarjev so namreč z večino glasov odpoklicali štiri (»Matozove«) nadzornike, že sredi maja lani pa je s funkcije nadzornice odstopila predstavnica koprske občine Tamara Kozlovič, ki je bila izvoljena za poslanko v državnem zboru. Prvo sejo nadzornikov bodo opravili še ta mesec, formalno bo ustanovno sejo sklical najstarejši med njimi, to je Jožef Petrovič.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.