Novi lastniki Marine Portorož želijo vrniti Internautico

Marina Portorož bo spet najboljša marina v severnem Jadranu, sporočajo novi lastniki podjetja.
Fotografija: Marina Portorož iz zraka. Foto: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Marina Portorož iz zraka. Foto: Jure Eržen/Delo

Pred nekaj tedni je slovensko podjetje Luka Lucija v lasti slovenskega investicijskega sklada Cirus 1, ki ga upravlja JonatanMars, prevzelo vodenje podjetja Marina Portorož. V petek so se novi lastniki predstavili javnosti.

image_alt
Najpogostejše prevare pri prodaji rabljenega avtomobila

Prejšnji lastniki so bile družbe okrog poslovneža Bojana Petana, v zadnjem desetletju ni bilo večjih vlaganj. Prejšnji lastniki so Marino Portorož večkrat neuspešno prodajali, zato nas je zanimalo, ali je transakcija končana. »Da, delnice so preknjižene,« je povedal Uroš Raspet iz JonatanMarsa, ki je nastal kot »spin off«​ (izločeno) podjetje skupine Vzajemci.
Uroš Raspet, ustanovitelj JonatanMars in predsednik nadzornega sveta Marine Portorož. FOTO: Delo
Uroš Raspet, ustanovitelj JonatanMars in predsednik nadzornega sveta Marine Portorož. FOTO: Delo


Kaj je bilo ključno za uspešnost projekta? »Bili smo na pravem mestu ob pravem času. Prijavili smo se na razpis, nato pa smo pokazali pravo mero vztrajnosti,« je dejal Raspet. JonatanMars združuje slovenske portfeljske vlagatelje, imena teh pa – tako kot je to običajno v tujini – ne razkrivajo.

Marina Portorož bo spet najboljša marina v severnem Jadranu, sporočajo novi lastniki podjetja. Najnujnejše investicije bodo izpeljali na začetku sezone, poleg vlaganj v zaposlene in objekte stavijo na digitalizacijo in sanacijo starih napak. Ena takšnih je bila uvedba plavajočih apartmajev. Ti zasedajo prostore v Marini, ne prinašajo pa dodane vrednosti podjetju. Eden prvih projektov bodo tudi pogovori o vrnitvi navtičnega sejma Internautica v Marino Portorož. V preteklosti se je zaradi sporov sejem selil na druge lokacije.  

image_alt
Pod kakšnimi pogoji na obisk k našim sosedam?

Več iz rubrike