Novi iLogistični center pri Brniku z novimi 25.000 m² skladiščnega prostora

Podjetje cargo-partner je zaključilo z gradnjo modernega skladiščnega kompleksa v bližini ljubljanskega letališča. iLogistični center zagotavlja 25.000 m² skladiščnega prostora in z opravljanjem dejavnosti pričenja v avgustu.
Fotografija: Novi iLogistični center podjetja cargo-partner pričenja z opravljanjem dejavnosti.
Odpri galerijo
Novi iLogistični center podjetja cargo-partner pričenja z opravljanjem dejavnosti.

S 25.000 m² skupne skladiščne površine in 4.000 m² pisarniških prostorov je iLogistični center po enajstih mesecih gradnje  eden večjih skladiščnih kompleksov v regiji, služil pa bo potrebam strank podjetja cargo-partner v Sloveniji ter v drugih državah osrednje in jugovzhodne Evrope.
 
V njem bo možno kratkotrajno in dolgotrajno skladiščenje, v podjetju pa ponujajo tudi celovit nabor storitev z dodano vrednostjo, kot denimo zbiranje in pakiranje pošiljk, označevanje, hitri pretovor, konsolidacijo, komisioniranje, etiketiranje, večkanalno distribucijo, rešitev eFulfillment (oskrba spletnih trgovin) ter druge logistične storitve.

Skladišče ima 44 nakladalnih vrat za tovornjake, zmogljivost skladišča pa znaša več kot 20.000 paletnih mest. Poleg tega je na lokaciji zagotovljenih tudi 6.000 m², namenjenih skladiščenju na poličnih regalih in storitvam dodane vrednosti, ter 5.000 m² prostora, namenjenega hitremu pretovoru ter skladiščenju blaga izrednih dimenzij.
 
Novi iLogistični center podjetja cargo-partner pričenja z opravljanjem dejavnosti,
Novi iLogistični center podjetja cargo-partner pričenja z opravljanjem dejavnosti,
Viktor Kastelic
, direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji, je po zaključeni gradnji zadovoljen: »Novi iLogistični center predstavlja pomemben mejnik za podjetje cargo-partner v Sloveniji, in prepričani smo, da k okrepitvi rasti ne bo pripomogel le na lokalnem nivoju pač pa tudi v širši regiji. Obenem pa smo se močno potrudili tudi, da bi bilo novo delovno okolje za naše sodelavce prijazno in spodbudno.«

Podjetje cargo-partner je v Sloveniji prisotno od leta 1996, trenutno pa ima v državi več kot 100 zaposlenih. Z iLogističnim centrom v Ljubljani je podjetje ustvarilo 30 novih delovnih mest v prvi fazi, pomembno pa prispeva tudi h gospodarskemu razvoju v regiji. Leta 2018 je agencija SPIRIT Slovenija prispevek podjetja počastila z nagrado Invest Slovenia FDI Award v kategoriji »Logistični center/Vozlišče«.



Več iz rubrike