Novembra manj brezposelnih, povpraševanje po delavcih

Prejšnji mesec brezposelnost druga najnižja v samostojni Sloveniji, v državi je bilo 52.541 registriranih brezposelnih.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

Po rahlem oktobrskem porastu se je novembra brezposelnost ponovno zmanjšala in je po letošnjem septembru druga najnižja v samostojni Sloveniji, izhaja iz podatkov zavoda za zaposlovanje. Ob koncu prejšnjega meseca je bilo v državi 52.541 registriranih brezposelnih, kar je 450 (0,8 odstotka) manj manj kot oktobra. V primerjavi z novembrom lani je bila brezposelnost manjša skoraj petino oziroma za 12.838 oseb.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.