Nova uprava naj bi pospešila gradnjo drugega tira

Pavle Hevka je izgubil zaupanje nadzornikov – Matej Oset in Marko Brezigar naj bi bolje organizirala potek del in jih pospešila.
Fotografija: https://www.delo.si
Odpri galerijo
https://www.delo.si

V nadaljevanju preberite:

Nadzorniki so nepričakovano razrešili generalnega direktorja družbe 2TDK Pavleta Hevko in direktorja Boža Emeršiča ter na njuni mesti imenovali Mateja Oseta in Marka Brezigarja, ki sta včeraj že prevzela posle. Krive naj bi bile zamude in slaba organizacija dela, zaradi česar naj bi bila ogrožena evropska sredstva. Napovedujejo posebno revizijo dosedanjega vodenja projekta. Hkrati je slišati neuradne pomisleke, kako bo odločitev vplivala na dokončanje tira.

Preberite več...

.

Več iz te teme:

Več iz rubrike

Aprilsko znižanje obresti ECB bi bilo kar presenečenje

Finančni trgi večinsko pričakujejo, da bo evrska oblast obrestno ukrepala junija, letos pa so v svoja cenovna predvidevanja že vključili tri reze.

Iz Nemčije boljši podatki o industrijski proizvodnji

Analitiki menijo, da bi se lahko industrijska stagnacija v »gospodarskem motorju« EU končala v prvem četrtletju, pričakovani ugodni učinki tudi za Slovenijo.

Milijoni evrov preplačil pri Fursu, a denarja ne vrnejo samodejno

Na Fursovih računih za 22 milijonov evrov preplačil fizičnih oseb. Če vam denarja niso vrnili sami, vložite zahtevek, da ne ostanete brez njega.

NLB in Addiko banka s ponudbo za kreditojemalce v CHF

Ponudba je namenjena kreditojemalcem, ki so oziroma bi lahko bili upravičeni do različnih oblik socialnih pomoči, sporočajo iz Združenja bank Slovenije.